Kiszivárogtak a legdrágább magyar előadók gázsijai

2023. március 01.
Egy redditen keringő, nem hivatalos árlista szerint alaposan a zsebébe kell nyúlnia annak, aki például Molnár Ferenc Caramelt szeretné felkérni egy 45 perces kiskoncertre.

Sok összetevőtől függ egy zenész gázsijának alakulása. Függ a koncert hosszától, a zenekar nagyságától, a zenész ismertségétől és a fellépés jellegétől. Egy ezeket a paramétereket is magukba foglaló, nem hivatalos gázsilista kezdett keringeni az interneten, amelyből kaphatunk egy körülbelüli képet arról, hogy mennyi is az annyi.

A lista alapján Caramel előadásában egy félórás, félplayback koncert zongorakísérettel 800.000 Ft, míg egy 45 perces kiskoncert akár 2 millió forintba is kerülhet.

Dér Heni 630.000 Ft-ért vállal egy 30 perces félplaybacket, míg egy 70-90 perces nagykoncert több, mint 2 millióba kóstál. Tóth Andi már 570 ezer Ft-ért vállal 30 perces félplayback fellépéseket.

Keresztes Ildikónál 1 millió 690 ezer Ft egy 60 perces koncert, Vastag Csabánál egy ugyanilyen hosszú fellépés kis zenekarral már 890 ezer Ft-ért lefoglalható.

Azahriah lehet a legdrágább magyar előadó 

A lista szerint a legmélyebben Azahriah koncertért kell zsebbe nyúlni, egy 75 perces nagykoncertért 6 millió 350 ezer Ft-ot kér el. 

Volt, aki a listán szereplők közül megerősítette a gázsijára vonatkozó információkat. Bár ez a felsorolás nem tekinthető hivatalos adatnak, a nem zenéből élő laikusoknak talán mégis tud egy körülbelüli képet nyújtani arról, milyen nagyságrendű összegekbe kerülhetnek ma ezek a fellépések.

Forrás: Blikk