A Harry Potter sztárja szerint J.K. Rowling több kegyelmet érdemel

2023. március 03.
Az elmúlt időszakban sokan támadták a Harry Potter íróját transzfóbnak bélyegzett kijelentései miatt. Most újabb sztár állt ki a szerző mellett.
A Harry Potter sztárja szerint J.K. Rowling több kegyelmet érdemel

Harry Potter sztárja, Evanna Lynch szerint J. K. Rowling több kegyelmet érdemel – utalt a franchise-ban Luna Lovegoodot alakító színésznő az írónőt ért támadásokra, amelyek transzfóbnak bélyegzett kijelentéseiért érték őt.

Lynch úgy fogalmazott, hogy felelőtlenség olyan kényes témáról beszélni az interneten, mint például a transznemű emberek jogai, de ennek ellenére nem tudja elfelejteni, milyen nagylelkű és szerető ember Rowling. „Nagyon naiv voltam, amikor belerángattak abba a beszélgetésbe” – mondta nemrég a 31 éves Lynch a Telegraphnak, utalva Rowling vitatott megjegyzéseivel kapcsolatos kezdeti kijelentéseire. „Nem is tudtam, hogy az éremnek két oldala van. Úgy láttam, hogy van a jó és rossz. Együttérzek a vita mindkét oldalának résztvevőivel.”

Bár Lynch azt mondta, hogy „nagy együttérzést érez a transz emberek iránt”, és nem „akarja fokozni a fájdalmukat”, úgy véli, „fontos”, hogy az 57 éves Rowling „felerősíti azok hangját, akik abbahagyták a tranzíciót”.

„Úgy éreztem, hogy ő mindig is a társadalom legsebezhetőbb tagjait képviselte. A probléma az, hogy nézeteltérés van abban, hogy ki a legsebezhetőbb. Szeretném, ha az emberek több kegyelmet adnának neki, és meghallgatnák őt” – fogalmazott a színésznő.

Forrás: Page Six, Fotó: Getty Images