Ralph Fiennes szerint undorító, ahogy J. K. Rowlinggal bánnak

2022. október 26.
J. K. Rowling már régóta támadások kereszttüzében áll transzfóbnak titulált kijelentései miatt, a Voldemortot alakító Ralph Fiennes most nyilvánosan is kiállt mellette.

A Harry Potter színésze, Ralph Fiennes sem maradt néma a J. K. Rowling körüli botrány kapcsán: a Voldemortot alakító Fiennes nyilvánosan is kiállt az írónő mellett, hangsúlyozva, hogy a Rowling transzfóbnak titulált megjegyzéseire adott nyilvános válaszok „verbális abúzusnak” minősülnek, és egyszerűen „undorító”, ahogyan a Harry Potter szerzőjével bánnak.

ralph-fiennes-j-k-rowling-transzfobia-verbalis-abuzus

Fiennes a New York Times-nak adott, október 22-én megjelent interjújában beszélt a szerző körül kialakult vitáról. Az elmúlt évek során J. K. Rowling többször is hangoztatta radikális feminista álláspontját, amit a közvélemény és az LMBTQ-aktivisták transzfóbnak bélyegeztek.

„A rá irányuló verbális bántalmazás undorító, megdöbbentő – mondta Fiennes a New York Timesnak. – Úgy értem, meg tudom érteni, hogy bizonyos nézőpontból dühítő lehet, amit a nőkről mond. De nem valami obszcén, szélsőjobboldali fasiszta megállapításról van szó. Csak arról, hogy egy nő azt mondja: »Nő vagyok, nőnek érzem magam, és szeretném, ha el tudnám mondani, hogy én nő vagyok.«”

2020-ban J. K. Rowling egyre inkább vitatott nézeteket kezdett képviselni a transznemű közösséggel kapcsolatban a Twitteren, így egyesek „transzkirekesztő radikális feministának” (TERF) titulálták. 2020 júniusában TERF-háborúk címmel nyilatkozatot tett közzé a honlapján, amelyben megpróbálta megmagyarázni korábbi kijelentéseit. Rowling többször is elmondta, hogy nézetei miatt nem ritkán kap halálos fenyegetéseket.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!