Ryan Reynolds több millió dollárt keresett a héten – és nem a színészettel

2023. március 16.
Ryan Reynolds bankszámlája a héten szép kis összeggel gyarapodott, miután a T-Mobile 1,35 milliárd dollárért megvásárolta a Mint Mobile nevezetű mobilszolgáltatót, amelyben a színész részesedéssel rendelkezik. Ám ez az üzlet csak egy a sok közül, amelyekbe Ryan az elmúlt években a pénzét és a szakértelmét fektette.
Ryan Reynolds egy hét alatt több, mint 1 milliárdot keresett - és nem a színészettel

A kanadai sztár első színészi munkája a Fifteen című tini szappanoperában volt, ahol epizódonként mindössze 150 dollárt keresett. Ez messze elmarad Ryan Reynolds mostani bankszámlaegyenlegétől: a 45 éves színész összvagyona állítólag már a 150 millió dollárt is meghaladta. A sztár vagyonát természetesen az olyan kasszasiker filmjei is gyarapították, mint például a Deadpool, de tagadhatatlan, hogy az évek során hozott okos befektetései is jócskán hoztak a konyhára.

Honnan származik Ryan Reynolds vagyona?

Ryan 2018-ban kezdett kikacsingatni a színészkedésből, amikor is az Aviation American Gin nevezetű italmárka részvényese lett. Szintén 2018-ban a sztár társalapítója lett a Maximum Effort nevű produkciós cégnek és marketingügynökségnek, barátjával, George Dewey-val. Pár évvel ezelőtt pedig az netesrandi-bizniszbe is bevásárolta magét: az online társkereső szolgáltatások legnagyobb globális portfóliójának, Match Group igazgatótanácsának lett az egyik tagja. Ez a cég üzemelteti a többi között a Tinder, a Match.com és a Hinge társkeresőket. Ezen kívül Ryan az egyik befektetője a Wealthsimple nevezetű kanadai online vagyonkezelési szolgáltatásnak is, amelynek értéke eléri az 5 milliárd dollárt. 2021-ben ráadásul tagja volt annak a csoportnak, amely 750 millió dollárt fektetett a cégbe.

És ne feledkezzünk meg a színész sportérdekeltségeiről sem. Még 2021 februárjában Ryan és színésztársa, Rob McElhenney egy 2,76 millió dolláros üzletet kötve megvásárolta az angol ötödosztályú labdarúgó csapatot, a Wrexhamt. 2022 novemberében pedig arról beszélt, hogy gondolkodik az Ottawa Senators nevű kanadai jégkorongcsapat megvásárlásán.

Forrás: Daily Mail, Fotó: Getty Images