Idén lenne 63 éves Kaszás Attila

2023. március 17.
A 2007-ben elhunyt színész idén ünnepelte volna 63. születésnapját.

Tizenhat éve, 2007. március 23-án, egy héttel 47. születésnapja után hunyt el Kaszás Attila. A színész a Tizenkét dühös ember című színdarab előadása előtt esett össze a színpadon március 19-én. A mentőben újra kellett éleszteni, kórházba szállítása után agyvérzést állapítottak meg nála és meg is operálták. Minden igyekezet ellenére nem sikerült megmenteni az életét, így kórházba kerülése után egy héttel, március 23-án életét vesztette. A színész halálakor kisfia még csak kétéves volt, míg kislánya csak 9 hónappal elhunyta után jött világra.

Kaszás Attila születésnapjáról Instagramon emlékezett meg első felesége, Eszenyi Enikő, akivel 19 évig voltak házasok és a válás után is jóban maradtak.

A Jászai Mari-díjas színész emlékére 2008-ban, a Magyar Kultúra Napja alkalmából megalapították a Kaszás Attila-díjat. A díjat az állandó társulattal rendelkező kőszínházak, illetve fontosabb alternatív színházak színészei kaphatják meg, akik nem csak művészeti szempontból alkotnak kiemelkedőt, hanem az adott színi társulat tagjaként is fontos közösségépítő szerepet vállalnak.

Fotó: dunszt.sk