Testbeszédszakértő leplezte le Katalin hercegné szigorú fegyelmezési módszereit

2023. június 20.
Még a királyi csemeték sem képesek minden eseményen kifogástalanul viselkedni: nem is csoda, hogy Katalin hercegnének időről időre be kell vetnie néhány (diszkrét) fegyelmezési módszert.
Katalin hercegné csinos blézerét akár mi is könnyen beszerezhetjük

Néha minden szülőnek jól jön néhány diszkrét, de kellően hatásos fegyelmezési módszer, ha szeretné, hogy gyerekei jól viselkedjenek egy komoly nyilvános eseményen – és ezzel még Katalin hercegné sincs másképp. Judi James testbeszédszakértő megfigyelte és alaposan kielemezte, hogyan üzent Katalin a júniusban tartott Trooping the Colour ünnepélyen gyerekeinek, amiből néhány izgalmas dolog is kiderült.

James szerint Katalin hercegné finom, de határozott jelzésekkel terelgeti három gyerekét a fontos eseményeken – különösen a legkisebb Lajos herceget. A kocsis felvonuláson finoman jelezte például a gyerekeknek, hogy mikor integessenek az eseményen, amikor pedig óvatosan kitárta kezeit a gyerekek felé, azt üzente, hogy álljanak le, vagy éppen hagyják abba, amit csinálnak. Katalin hercegné igyekezett kezeit a közönség figyelő tekintetétől rejtve, a kocsi belsejében tartani, hogy gyors mozdulatokkal figyelmeztethesse a gyerekeket, ha éppen túlságosan izgatottan vagy nem megfelelő módon viselkednének (ami ugye a kis Lajos herceg esetében elég gyakran előfordul). Ugyanakkor James hangsúlyozza, az édesanya bólintásokkal és mosolyával is üzent a gyerekeinek, amikor szerette volna megdicsérni őket, arra bátorítva a kicsiket, hogy érezzék ők is jól magukat.

Forrás: Marie Claire US Fotó: Getty Images