Ezeket a szigorú szabályokat kellett Katalin hercegnének betartania szülés közben

2023. július 24.
Némelyikbe Katalinnak nem lehetett beleszólása, ám volt egy fontos részlet, amit kifejezetten a hercegné kérésére engedélyezett a palota.
Ezeket a szigorú szabályokat kellett Katalin hercegnének követnie szülés közben

Ha egy leendő királynak adsz életet, még szülés közben is meg kell felelned bizonyos szabályoknak – így történ ez Katalin hercegnével is, amikor 10 évvel ezelőtt világra hozta a trónörököst, György herceget. György volt a második trónörökös a brit királyi család történelmében, aki kórházban született – az apja, Vilmos herceg annak idején a St. Mary’s Hospitalban jött világra, és az első szülött fia is itt látta meg a napvilágot július 22-én, 16:24-kor.

A királyi család szigorú szabályai Katalin hercegné terhességét és szülését is nagyban befolyásolták. Az egyik ilyen kitétel az volt, hogy a királynőt, tehát a néhai Erzsébetet kellett elsőként értesíteni a trónörökös születéséről. Egy másik szabály értelmében a kis György születésének a részleteit egy táblára írva ki kellett állítani a Buckingham-palotában. Ha pedig ez nem lett volna elég, a a kórházi személyzetnek titoktartási esküt kellett tennie a szülés előtt, hogy senkinek semmit ne áruljanak el a trónörökös világrajöveteléről. 

Ezek a szabályok adottak voltak, Katalin nem változtathatott rajtuk – ám neki is volt egy kissé szokatlan kérése, amit végül engedélyezett a palota. Katalin kérvényezte, hogy alkalmazhassa a hipnoszülés technikáját, aminek segítségével könnyebben, gyorsabban, békésebben lehet világra hozni a gyereket. (A hipnoszülés által olyan relaxációs, vizualizációs technikákat tanulhat meg a szülő nő, amelyek csökkentik félelmeit, és enyhítik a szüléssel járó kellemetlen élményeket. A módszer nemcsak arról szól, hogy a nő elsajátítja az önhipnózis módszerét, a mélyrelaxálást illetve a különféle légzőtechnikákat. A hipnoszülés a kísérőtárs bevonását is fontosnak tartja, ezért a pár szülés előtti teljes felkészülése is része a programnak.)

„A hipnózis révén jöttem rá igazán, hogy az elmének mekkora hatalma van a test felett” – mesélte a hercegné egy korábbi podcast-beszélgetésben, és hozzá tette, hogy György születése előtt Vilmossal együtt vettek részt a hipnoszüléshez szükséges felkészítésen. Mint mondta, ez a technika nem való mindenkinek, de nekik nagyon is bevált, és sokat segített. 

Forrás: marieclaire.com Fotó: Getty Images