György herceg kiköpött apja tízéves szülinapi portréján

2023. július 22.
Mintha ma született volna, már mégis tizedik születésnapját ünnepli Vilmos herceg és Katalin hercegné legidősebb gyermeke, György.

A mai napon, július 22-én ünnepli 10. születésnapját György herceg – ennek alkalmából a palota friss profi fotókat is készíttetett róla. A képeken a fiatal trónörökös kötelességtudóan mosolyog a kamera felé, látszik, hogy már nagyon is tisztában van nemesi feladataival. Elképesztő látni, hogy mekkorát nőtt a fiatal trónörökös, és azt is sokan megállapították (nagyon is helyeysen), hogy egy az egyben úgy néz ki, mint apja, Vilmos herceg.

Katalin és Vilmos legidősebb gyereke testvérei elkötelezett védelmezője, a lovaglás és a carbonara spagetti rajongója, aki már teniszezett Roger Federerrel is. Azt nem tudni, pontosan hogyan ünnepel a jeles tizedik születésnapot György herceg, de biztosak vagyunk benne, hogy nemeshez méltó bulit kerekítenek neki.

Épp nem régiben volt arról szó, hogy Katalin hercegné nem szeretné trónörökésként nevelni György herceget – „Vilmos és Katalin helyesen cselekszenek, megvédik őt, hogy a lehető legnormálisabb gyermekkora legyen, de a leendő uralkodói feladatokba is bevezetik” – mondta a palota egyik bennfentese a People magazinnak.

György herceg különleges jövőbeni feladata Károly király májusi koronázásán is megmutatkozott, amikor a ceremónia során hivatalos szerepet is kapott, ellentétben testvéreivel, akik a westminsteri apátság gyülekezetéhez csatlakoztak. De a négy fal között György herceg egészen más nevelésben részesül, mint a korábbi trónörökösök, ami főként édesanyjának köszönhető.  

Forrás: PageSix Fotó: Getty Images