Charlize Theron köszöni szépen, de nem volt arcplasztikája

2023. augusztus 19.
Charlize Theron nem fél az öregedéstől, és nem érdekli, hogy a legtöbben azt hiszik, az arcán egy rosszul sikerült plasztikai műtét hagyott nyomot.
Charlize Theron

„Az emberek azt hiszik, hogy arcplasztikán estem át – mesélte a 48 éves színésznő az Allure-nek adott interjújában. – Azt mondják rólam: „Mit csinált az arcával?” Én meg erre azt válaszolom: „Csak öregszem! Ez nem azt jelenti, hogy rosszul sikerült egy plasztikai műtétem. Csak ez történik az emberrel, ha öregszik.”

Charlize Theron, aki a ’90-es évek kezdte karrierjét Hollywoodban, elárulta, hogy annak ellenére is jól érzi magát a bőrében és boldog, hogy állandóan érzi a nyomást, fiatalosnak kell tűnnie. „Változik az arcom, én pedig szeretem, ahogy változik és öregszik” – tette hozzá.

Theron hozzátette, hogy irtózik attól a kettős mércétől, miszerint a férfiak a korral egyre jobban néznek ki. „Elítélem ezt a kettős mércét és harcolni fogok ellene – mondta Charlize. – A nők úgy akarnak öregedni, ahogyan azt helyesnek érzik. Egy kicsit empatikusabbnak kellene lennünk az idő múlásával kapcsolatban.”

Charlize Theron

Charlize Theron a Halálos iramban 10. premierjén

A színésznő azt is elárulta, hogy soha többé nem vállal olyan szerepet, amelynek kedvéért drámai átalakuláson kell átesnie. Nem szeretne már 40 kilót hízni egy szerep kedvéért, ugyanis tisztában van vele, hogy 40 felett már nem könnyű a kilókat leadni. „27 éves voltam, amikor A rém című filmet forgattuk, egy nap alatt lefogytam 30 kilót a film végén. Kihagytam három étkezést és visszatértem a normál súlyomhoz.” Elmondása szerint 43 évesen, amikor a Pszichoanyu című film kedvéért is híznia kellett 2018-ban, már nem ment olyan könnyen mindez. 

Noha az Oscar-díjas színésznő akciófilmjeiben gyakran maga hajtja végre a mutatványait, már azt is belátta, hogy a kora miatt a forgatáson szerzett sérülései sem regenerálódnak olyan gyorsan, mint fiatalabb korában. „Felbosszant, hogy ha megsérülök egy forgatáson, sokkal tovább tart a gyógyulásom, mint a 20-as éveimben – magyarázta a színésznő. – Ez sokkal jobban idegesít, mint az, hogy hogy néz ki az arcom. Bárcsak a testem 25 éves lenne, amit ha a falhoz vágnak, másnap nem fáj. Ehhez képest, ha most három napig nem edzek, és visszamegyek az edzőterembe, másnap nem tudok járni. De még a WC-re sem tudok leülni.”

A közelmúltban egyébként Theron mellett Jennifer Aniston és Gwyneth Paltrow is nyíltan beszélt a nyilvánosság előtt az öregedésről és a káros szépségideálokról.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images