Örömhírt osztott meg állapotáról a szklerózisos Selma Blair

2023. november 09.
A színésznő sokat szenvedett, de már alkalmazkodott az új állapotához.
Örömhírt osztott meg állapotáról a szklerózisos Selma Blair

Selma Blair is részt vett a kedd esti 2023-as Glamour Women of the Year díjátadón, ahol az Entertainment Tonightnak elárulta, hogy sokat fejlődött, miután 2018-ban szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála. Az 51 éves színésznő jelenleg tünetmentes és alkalmazkodott az állapotához.

Blair azzal kezdte, hogy „eltartott egy ideig”, mire jobban lett, „most tényleg sokkal erősebbnek érzi magát, és fejleszti az állóképességét”. A Hellboy színésznője azt is elmondta, hogy betegsége sok-sok évig jelen volt, mielőtt elkezdte a kezelést. Most viszont örül, hogy sikerült felhívnia a nyilvánosság figyelmét erre a súlyos betegségre, és sorstársaiban közösségre is talált.

„Nagy megtiszteltetés a fogyatékossággal élők szószólója lenni” – fogalmazott Blair, aki egy 2018 augusztusában megosztott Instagram-bejegyzésében jelentette be, hogy szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála. A színésznő az év elején megjelent brit Vogue-nak adott interjújában elárulta, hogy több mint négy évtizede szenvedett a betegséggel összefüggő tünetektől.

Forrás: Daily Mail, Fotó: Getty Images