Az internet népe szerint Katalin hercegné hirtelen nagyon megöregedett

2023. november 18.
Ha még egy olyan nőt is ennyire igazságtalanul ítélünk meg, mint Katalin hercegné, aki objektíven a lehető legközelebb áll a nyugati szépségideálokhoz – mit üzenünk ezzel a hétköznapi nőknek?
Katalin hercegné hollywoodi sztárként ragyogott Károly szülinapi ünnepségén

A walesi hercegné a világ egyik legismertebb nője, aki a többi között természetes szépségéről és időtlen stílusáról is híres. Mióta csatlakozott a királyi családhoz, rengeteg nő számára egyfajta példaképpé vált.

Ám miután a héten új fotók jelentek meg a 41 éves háromgyerekes anyáról, az internet sötétebb bugyraiban egy igen problémás narratíva indult útjára. A fórumokon fröcsögő kommentelők szerint ugyanis, Katalin hercegné „túlságosan öregnek és fáradtnak” tűnt a National Service of Remembrance napján készült képeken.

A Quora, a Reddit és a Mumsnet fórumjain netezők tömegei kezdték aprólékosan kielemezni a hercegné megjelenését, de az internet egyes szegleteiben a Katalin kinézete miatti „aggodalom” már-már gyűlölködéssé fajult.

„Mi történt vele? Nagyon rövid idő alatt lett túl öreg. Borzasztóan öregszik” – kommentálta az egyik felhasználó a walesi hercegnőről készült fotót az Instagramon. 

„Fiatal, vonzó anyukából egyik napról a másikra vénasszonnyá vált” – posztolta egy másik, míg többen azt írták: „Úgy öregszik, mint a tej.”

Az internet népe szerint Katalin hercegné hirtelen nagyon megöregedett

Az internet népe szerint Katalin hercegné hirtelen nagyon megöregedett

Fontos lenne látni, hogy a 41 éves Katalin hercegné arcával valójában az égvilágon semmi baj nincsen. Nem a hercegné kinézetével van probléma, hanem azzal, hogy a plasztikai műtétek és elérhetetlen szépségideálok korában mennyire megváltozott az öregedésről alkotott elképzelésünk. A közösségi média és a hollywoodi filmek hozzászoktatták a szemünket az 50 évesen is ránc nélküli, huszonéveseket megszégyenítő hírességekhez, és teljesen lesokkolódunk, ha egy természetes női arcot látunk. Katalin hercegné egyáltalán nem úgy öregszik, mint a tej – szimplán csak öregszik, ami egy természetes folyamat, az élet velejárója. 

Olyan világban élünk, ahol még mindig a Kardashian család által felállított szépségideálok uralkodnak, pedig itt lenne az ideje, hogy mindannyian felnyissuk a szemünket és megértsük: a számunkra felállított elérhetetlen szépségsztenderdek kizárólag kozmetikai kezelésekkel érhetők el. „Mindig elmondom az embereknek, hogy semmilyen szépségápolási termék, életmódváltás vagy diéta nem képes eltüntetni az öregedés jeleit. A hírességek és influencerek filterekkel, sminkekkel és rengeteg kozmetikai beavatkozással próbálnak mindannyiunknak egy elérhetetlen álmot eladni. Elég volt” – mondta a témával kapcsolatban a Marie Claire UK vezető szépségszerkesztője, Shannon Lawlor.

Ha még egy olyan nőt is ennyire igazságtalanul ítélünk meg, mint Katalint hercegné, aki objektíven a lehető legközelebb áll a nyugati szépségideálokhoz – mit üzenünk ezzel a hétköznapi nőknek? Folyamatosan azt szajkózzuk, hogy a méltóságteljes öregedést el kell fogadni, de vajon csak akkor, ha közben fiatalnak tűnünk?  

Forrás: marieclaire.co.uk Fotó: Getty Images