Kiderült Katalin hercegné legendás pucérruhás divatbemutatójának valódi története

2023. december 15.
Katalin hercegné ebben az átlátszó, azóta 35 millió forintért elárverezett ruhában csavarta el végleg az ifjú herceg fejét.
Katalin hercegné a Haditengerészeti Légierőnél

Katalin hercegné és Vilmos herceg kapcsolata a kezdettől fogva lázban tartotta szinte az egész világot. Abban nagyjából mindenki egyetért, hogy a hercegné 2002-es pucérruhás divatbemutatója okozott változást kettejük viszonyában, de az máig homályos, mi is történt azon az estén.

A nagysikerű The Crown című, a brit királyi család életét feldolgozó sorozat jelenlegi – és egyben utolsó –, ötödik évadában jutottak el odáig, hogy Vilmos és Katalin megismerték egymást. Azonban a TV-ben nem úgy történnek a dolgok, mint a valóságban. Összeszedtük, hogy mik azok a részletek, amik nem stimmelnek a sorozatban és hogy mit tudunk egyáltalán arról az estéről.

A folytatásban spoileresek leszünk, aki még nem látta a sorozatot, ne olvasson tovább!

Tényleg egyedülállóak voltak akkoriban? 

Bár a sorozatban úgy mutatják be, mintha akkor épp sem Vilmosnak, sem Katalinnak nem volt kapcsolata a divatbemutató éjszakáján, ez azonban nem igaz. A páros az esti show előtt leginkább barátokként tekintett egymásra. Ekkoriban nagyjából fél éve ismerték egymást, Katalin pedig sokszor segített Vilmosnak, aki azon gondolkodott, egyáltalán folytassa-e tovább egyetemi tanulmányait.

Mi történt a bemutatón? 

A sorozatban, amikor Katalin megérkezik a divatbemutatóra modellkedni, meglátja Vilmost az első sorban, és csak ezután választja ki az állványról magának az ominózus, szexi ruhát. A ruha tervezője, Charlotte Todd úgy nyilatkozott, hogy neki fogalma sem volt akkoriban, ki az a Kate Middleton. A ruhát nem ő adta neki, nem tudja, végül ki osztotta a hercegnére ezt a szettet. Az igazsághoz tartozik az is, hogy a herceg állítólag 200 fontot fizetett az első sorba szóló jegyért, és az is elhangzott részéről, hogy „Wow, Katalin szexi!” („Wow, Kate’s hot!”). 

A ruháról ITT találtok képeket, illetve az alábbi videóban is látható.

Az ikonikus, pánt nélküli, átlátszó ruha egyébként eredetileg szoknyának volt tervezve, végül nem tudjuk, ki húzta fel és alakított belőle ruhát. Az eredeti darabot egyébként később 78.000 fontért, kb 35 millió forintért árverezték el.

És mi történt a bemutató utáni esti bulin? 

A bemutató után a sorozat szerint Vilmos egyértelművé tette, hogy komoly kapcsolatot akar a lánnyal, és csókjukat egy hívás szakítja félbe, amelyben szólnak a hercegnek dédanyja haláláról. A valóságban Katalin és Vilmos megittak pár italt a buliban, ami után egyesek szerint Vilmos kezet csókolt a lánynak, mások szerint viszont konkrétan meg akarta csókolni.

Akármelyik is igaz, Katalin akkoriban elutasította a közeledését, mert mindketten mással randiztak éppen, így nem lett volna fair a dolog. Pár hétre rá viszont már egy párt alkottak, és a valóságban a herceg dédanyja is csak a bemutató után négy nappal hunyt el.

vilmos-herceg-katalin-hercegne

Katalin és Vilmos kapcsolatuk korai szakaszában

Forrás: vogue.co.uk    Fotó: Getty Images