A kerekesszékes Michael J. Foxot tapsvihar fogadta a díjátadón

2024. február 19.
Michael J. Fox percekig tartó tapsvihart kapott a BAFTA-díjátadó színpadán kollégáitól.
Michael J. Fox tapsvihar

Megható pillanatoknak lehettek tanúi tegnap a BAFTA-díjátadó résztvevői. Michael J. Fox 1991. óta szenved Parkinson-kórban, így amikor egy tolószékben megjelent a színpadon, hogy aztán egy pódiumnál állva átadja a Legjobb film díját, tapsviharral fejezték ki iránta való tiszteletüket a kollégák. 

A 62 éves Fox megjelenése mindenkit meglepetésként ért, ezért is jöhetett ez a meghatott, spontán reakció a közönségtől, akiknek soraiban ott volt többek között Margot Robbie, Emma Stone és Bradley Cooper is. Michael J. Fox láthatóan nagyon meghatódott a közönség álló tapsán, amit követően átadta az Oppenheimernek a Legjobb filmért járó díjat.

Beszédében Fox azt mondta, hogy egy közös dolog van az öt jelölt filmben, mégpedig az, hogy ezek voltak az év legjobbnak talált alkotásai, és ez nagy eredmény. „Mindegy, hogy kik vagyunk, hogy honnan származunk, ezek a filmek összehoznak minket. Nem véletlen, hogy sokan azt mondják, a mozi varázslat. Egy film megváltoztathatja a napodat. Megváltoztathatja a hozzáállásodat. Néha megváltoztatja az egész életedet.”

Michael J. Fox maga is jelölt volt a brit filmes díjátadón a Still: A Michael J. Fox Movie című dokumentumfilmjével, ami róla és életéről készült. A karrierjéről és betegségéről szóló dokuval kapcsolatban Fox így nyilatkozott: „… ez (a betegség) egy ajándék, mondom én. Mire az emberek furán néznek rám. Aztán azt mondom, hogy ez egy olyan ajándék, ami inkább elvesz, de akkor is egy ajándék.”

Forrás: dailymail.co.uk                Fotó: Getty Images