Michelle Pfeifferre vákuumozni kellett a Macskanő jelmezt – 5 érdekesség, amit nem tudtál a színésznőről

2024. május 29.
Michelle Pfeiffer majdnem elájult, amikor magára kellett öltenie a Macskanő jelmezét a Batman forgatásán – ma az ikonikus színésznő életéből hoztunk 5 érdekességet.
MIchelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer 1958. április 29-én született Donna és Richard Pfeiffer gyermekeként Santa Anában, Californiában. A színésznőnek egy bátyja, és két húga van, akik mindketten dolgoztak színésznőként és modellként is. 

A 171 cm magas Michelle Pfeiffer dolgozott bírósági írnokként és bolti eladóként is, mielőtt rájött, hogy a színészet az, ami igazán érdekli. Egyik első kvázi szerepe Alíz volt, akit az 1970-es években alakított a Disneylandben szokásos parádén. 

A 66 éves Michelle Pfeiffernek két adoptált gyermeke van, a ’93-ban született Claudia Rose Kelley, és John Kelley, akit már férjével, az író-producer David E. Kelley-vel fogadtak örökbe.

Michelle Pfeiffer és David E. Kelley

Michelle Pfeiffer és David E. Kelley

Íme 5 érdekesség Hollywood egyik legikonikusabb színésznőjéről, Michelle Pfeifferről.

1. Michelle Pfeiffernek remek énekhangja van

Ha nem színésznőnek áll, akár énekesnőként is érvényesülhetett volna Michelle Pfeiffer. Az ír, német és svájci felmenőkkel is rendelkező Pfeiffernek olyan jó hangja van, hogy saját maga énekelt a Hajlakkban, az Egyiptom hercegében és az Azok a csodálatos Baker fiúkban is. 

2. Michelle Pfeiffer festőnek sem utolsó

A 66 éves Michelle Pfeiffert mindig is érdekelte a festészet. A Covid-járvány alatt beiratkozott egy festőkurzusra, aminek eredménye ez az önarckép lett.

3. Michelle Pfeiffer megszenvedett a Macskanő jelmezével

Az 1992-ben forgatott Batman visszatér című filmben Michelle Pfeiffer alakította az ikonikus Macskanőt, aki szexi fekete jelmezben eredt a Michael Keaton által alakított főszereplő nyomába. A színésznő elmesélte, hogy a ruhát konkrétan vákuummal kellett rászivattyúzni, így nagyjából pár perce volt egy-egy jelenet felvételére, mielőtt szédülni kezdett volna a ruha szorossága miatt.

4. Michelle Pfeiffer tudományos szempontból is az egyik leggyönyörűbb színésznő

Több tudományos kutatás is foglalkozott már azzal, hogy mitől szép egy ember arca és hogy lehet-e számszerűsíteni az ilyesmit. Egy kutatásban lemérték a szép arcú emberekre jellemző paramétereket, mint például az orr és a száj szélességét, ezek optimális távolságát. Ennek alapján azt találták, hogy az egyik legszebb arcú színésznő a számok szerint nem más, mint Michelle Pfeiffer.

MIchelle Pfeiffer tudományos szempontból is szép

MIchelle Pfeiffer tudományos szempontból is szép

5. Michelle Pfeiffert rendszeresen összekeverik Debbie Harryvel

Bár Michelle Pfeiffer saját jogon is világszerte ismert ember, van, hogy őt is összekeverik egy másik celebbel. Michelle Pfeiffert rendszeresen összetévesztették Debbie Harryvel, a Blondie énekesnőjével. Harry maga is azt nyilatkozta, hogy ha valaha valakinek meg kéne személyesítenie őt a filmvásznon, az csakis Pfeiffer lehetne.

Forrás: imdb      Fotó: Getty Images