Benedek Tibor fia épp olyan jóképű és tehetséges, mint édesapja volt

2024. július 11.
Benedek Tibor fia, Mór édesapja nyomdokaiba lépett, mivel a fiatal sportoló megnyerte pályafutásának első aranyérmét az U18-as világbajnokságon. A játékos azonban nemcsak a tehetségét örökölte, mivel épp olyan jóképű, mint édesapja.
Benedek Tibor fia épp olyan jóképű, és tehetséges mint édesapja volt

Világbajnok lett a címvédő U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott, miután 12-10-re legyőzte a szerbeket Buenos Airesben. A hír hallatán az egész országot elöntötte a boldogság és az öröm, azonban néhány másodpercig könnyek is szöktek a szemünkbe. A magyar válogatottban ugyanis a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor és Epres Panni fia, Benedek Mór is helyet kapott. 

Már jó ideje tudni lehet, hogy Benedek Tibor fia örökölte édesapja tehetségét. Már 2021-ben is ámulva nézte a vízilabdás világ, hogy az akkor még csak 14 éves Benedek Mór összesen öt gólt szerzett a meccsen. Ekkor a játékvezetőként közreműködő  März Tamás „az egyik legtehetségesebb játékosként” hivatkozott rá.

Benedek Mór az édesapja nyomdokaiba lépett

A Magyar Vízilabda Szövetség egy Facebook-bejegyzésben emelte ki a két tehetséget. Benedek Tibor mindössze 17 éves volt, amikor 35 évvel ezelőtt megnyerte pályafutásának első aranyérmét az U17-es Európa-bajnokságon. Benedek Mór nem is kérdés, hogy az édesapja nyomdokaiba lépett, hiszen a 17 éves sportolónak szintén az első aranyérmét nyeri az U18-as világbajnokságon. 

Kétségtelen, hogy a két sportoló kísértetiesen hasonlít egymásra. Úgy tűnik, hogy a fiatal játékos épp olyan jóképű és tehetséges, mint édesapja volt.

Epres Panni vélhetően nagyon büszke fiára, ugyanis még egy Instagram-bejegyzést is közzétett, amelyhez a következőt írta: Éppen a fellegek felett:”

Valószínűleg nem lehet könnyű teher a fiúnak Benedek Tibor nagyszerűségének árnyékában versenyeznie, de az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy Mór nagyszerűen állja a sarat.

Forrás: Magyar Vízilabda Szövetség Fotó: Getty Images