Kegyetlen álhírek terjednek a 10 éve elhunyt Robin Williamsről

2024. augusztus 12.
Robin Williams lánya, Zelda az X-en (korábbi Twitteren) cáfolta az apjáról készült, virálissá vált fotót és a pletykát, amely szerint a komikusnak volt egy háziállat majma.
Robin Williams lánya álhírek

„Apa nem tartott otthon majmot” – írta Zelda. „Senkinek sem kellene.”

A kérdéses fotó, amelyet a Time Capsule Tales nevű fiók tett közzé elsőként, Robin Williamst ábrázolja mosolyogva, a vállán ücsörgő majommal. A képaláírás azonban azt állította, hogy a kép néhány nappal Robin Williams 2014. augusztus 11-én bekövetkezett öngyilkossága előtt készült, és hogy az állat a házi kedvence volt. A posztot több mint 10 millióan látták.

Zelda mielőbb tisztázta, hogy a képen látható majom az az állat, amely az Éjszaka a múzeumban című filmben szerepelt, és aki most egy állatmentő központban él. A Crystal névre hallgató majom játszotta Dextert a franchise-ban. Az eredeti posztot valószínűleg AI által készített baromságnak nevezte. Zelda azt elismerte ugyan, hogy a fotó valódi kép az édesapjáról, de elárulta, az szintén nem igaz, hogy ez volt Robin Williams utolsó fotója.

Egy külön posztban Zelda azt is megjegyezte, hogy hétfőn lesz édesapja halálának tizedik évfordulója. „Mivel apa halálának évfordulóján valószínűleg több teljesen hamis vagy rosszul kutatott poszt fog vírusként terjedni, talán csak feltételezzük, hogy mind bullshit (általában azok)” – írta. „Ne törődj a robotokkal, ne higgy nekik, ezek csak a kattintásaidat próbálják kiaknázni. Inkább tégy valami jót és szépet. Én biztos vagyok benne, hogy ezt fogom tenni.”

Forrás: The Hollywood Reporter, fotó: Getty Images