Világhírű színészek, akik nem kerülhettek be a Harry Potter-filmekbe

2023. november 22.
Ki utasítaná vissza Jude Law-t, vagy akár Robin Williamst? Nos, a Harry Potter-filmek készítői képesek voltak rá!
Harry Potter: sztárok, akik nem kaptak szerepet

Egy Harry Potterek-filmben szerepelni mindig is hatalmas elismerésnek számított, nem csoda, hogy már 2001-ben, az első rész forgatása idején az volt minden valamirevaló színész álma, hogy bekerüljön a sorozatba. A castingon azonban csak a legjobbak juthattak tovább… Így esett meg, hogy a következő, ma már A-listás sztárokat annak idején bizony elutasították.

 

1. Kicsin múlt, hogy Jude Law nem szerepelt a Harry Potterben

Jude Law ma 50 éves

Csak egy kicsin múlt, hogy Jude Law nem kapott szerepet a Harry Potter-filmekben is

Jude Law briliánsan alakította a fiatal Albus Dumbledore-t a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei című filmben, és csak egy kicsin múlt, hogy nem kapott szerepet a Harry Potter-filmekben is. Law annak idején Gilderoy Lockhart professzor karakterére pályázott, és bár a meghallgatása remekül sikerült, a készítők úgy gondolták, hogy túl fiatalos a kinézete a Harry Potter-filmek ezen szerephez.

2. Saoirse Ronan a Harry Potter és a Főnix Rendje meghallgatásán vett részt

Világhírű színészek, akik nem kerülhettek be a Harry Potter-filmekbe

Saoirse Ronan tizenegy éves volt, amikor elment a Harry Potter és a Főnix Rendje meghallgatására

13 éves kora óta négyszer jelölték Oscar-díjra, olyan nagy sikerű filmekben játszott, mint a Kisasszonyok, a Lady Bird vagy A Grand Budapest Hotel – és mégis. Hiába tehetséges, annak idején a Harry Potter készítői őt is visszautasították.

Ronan tizenegy éves volt, amikor elment a Harry Potter és a Főnix Rendje meghallgatására, és versenybe szállt Luna Lovegood szerepére. A készítők végül nem őt választották, arra hivatkozva, hogy a színésznő túl fiatal volt a karakterhez. Ronan később úgy emlékezett vissza, hogy hatalmas csalódás volt neki a visszautasítás.

3. Thomas Brodie-Sangster számára a Harry Potter volt az első elutasítás

Világhírű színészek, akik nem kerülhettek be a Harry Potter-filmekbe

10 éves korában majdnem szerepet kapott a Harry Potter egyik részében

Ma már elképzelni sem tudnánk mást Ron Weasley szerepére, mint Rupert Grintet, pedig 2001-ben volt egy nagyon tehetséges vetélytársa. Thomas Brodie-Sangster, akit az Igazából szerelem gyereksztárjaként ismert meg a világ, 10 éves korában szintén pályázott a szerepre, de végül elutasították. „Ez volt az első elutasításom, és nagyon dühös voltam. Senkit nem hibáztattam, de nehéz időszak volt” – mesélte már felnőttként egy interjúban.

4. Robin Willams a nemzetisége miatt nem kapott szerepet a Harry Potterben

Világhírű színészek, akik nem kerülhettek be a Harry Potter-filmekbe

A Harry Potter producerei Robin Williamst is visszautasították

Még az olyan legendás színészeket is érte visszautasítás, mint amilyen Robin Williams volt. Williams annyira meg szerette volna kapni Rubeus Hagrid szerepét, hogy még a castingigazgatót, Janet Hirshensont is felhívta telefonon, hogy megpróbálja beprotezsálni magát. A színész tehetségével semmi gond nem volt, viszont a producerek hoztak egy szabályt, ami szerint csak brit színészeket alkalmazhattak a produkcióban. Ő pedig, mint tudjuk, ízig-vérig amerikai volt, ezért végül nemet mondtak neki.

5. Henry Cavill túl idős volt a Harry Potter-szerephez

Világhírű színészek, akik nem kerülhettek be a Harry Potter-filmekbe

Henry Cavill a Harry Potter és a Tűz Serlege részben szeretett volna szerepelni

Mielőtt Superman lett volna belőle, majdnem bekerülhetett a varázslótanoncok közé, ám Robert Pattinson elhappolta előle a szerepet! Henry Cavill a Harry Potter és a Tűz Serlege részben szerette volna eljátszani Cedric Diggory szerepét, de a készítők túl idősnek találták a karakterhez, ami így végül Robert Pattinsonnál landolt.

Fotó: Getty Images, Imdb