Harry herceg milliós örökséghez juthat hozzá jövő héten, a 40. születésnapján

2024. szeptember 08.
Harry herceg a néhai anyakirályné által 1994-ben létrehozott vagyonkezelői alap kedvezményezettjei között van. A herceg milliókat örökölhet jövő héten, amikor szeptember 15-én betölti a 40-et.
Kiderült, mi Harry herceg karkötőjének titkos jelentése

Harry herceg a hírek szerint jövő héten milliókat fog örökölni egy nagylelkű ajándéknak köszönhetően, amelyet néhai dédnagymamája hagyott rá.

Sussex hercege szeptember 15-én ünnepli 40. születésnapját, és a hírek szerint ezen a napon válik jogosulttá, hogy több millió fontot kapjon abból a családi alapból, amelyet a néhai anyakirályné hozott létre. Harry dédnagyanyja állítólag 1994-ben mintegy 19 millió fontot helyezett el egy alapban, hogy adómentes egyösszegű összeget hagyjon dédunokáira.

Az anyakirályné, aki ekkor 94 éves volt, úgy rendelkezett, hogy az örökség első kifizetését a hercegek (Vilmos és Harry) a 21. születésnapjukon kapják meg, a másodikat pedig a 40. életévük betöltésekor. A vagyonkezelői alap részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a palotához közel álló források azt feltételezik, hogy Harry herceg nagyobb részt örököl a pénzből, mint Vilmos, mivel Vilmosnak trónörökösként egyébként is nagyobb a bevétele. 

Harry herceg meggondolta magát és nem szeretne Vilmos herceggel találkozni

A beszámolók szerint az alap további kedvezményezettjei Zara és Peter Phillips, valamint András herceg lányai, Beatrix és Eugénia hercegnő, illetve Margit hercegnő gyermekei, Linley vikomt és Lady Sarah Chatto. Az anyakirályné 2002-ben bekövetkezett halála után végrendelete nem lett nyilvános.

Harry herceg és felesége, Meghan Markle 2020-ban szakítottak a királyi családdal, és azóta az új kaliforniai életüket különböző projektekből és számos médiaszerződésből finanszírozzák – köztük a Netflixszel kötött megállapodásukból és Harry Tartalék című könyvéből. Információk szerint a 2020 áprilisában kezdődő pénzügyi évben Károly mind Harry, mind Vilmos herceg számára 4,5 millió fontot biztosított. 

Károly király azonban tavaly nyár óta nem finanszírozza tovább Harry herceg és Meghan életét, a pár az elmúlt évben anyagilag is teljesen függetlenné vált. 

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images