Mit lehet eddig tudni Liam Payne, a One Direction énekesének sokkoló haláláról?

2024. október 17.
A hatóságok még vizsgálják az egykori fiúbanda, a One Direction énekesének, Liam Payne halálának körülményeit.
Liam Payne halála One Direction
  • Holtan találták Liam Payne-t, a One Direction énekesét szerda este egy Buenos Aires-i hotel előtt, Argentínában.
  • A rendőrség szerint Liam Payne a szálloda harmadik emeleti erkélyéről zuhant le.
  • Íme minden, amit eddig Liam Payne haláláról és a halálához vezető körülményekről tudni lehet

Teljes nevén Liam James Payne 1993. augusztus 29-ben született Heath Townban, Angliában. A One Direction nevezetű angol fiúbanda tagjaként vált világszinten ismertté. 2008-ban kezdte el énekesi karrierjét, amikor részt vett a brit X-Faktor tehetségkutatóban. Miután a versenyből kiesett, 2010-ben részt vett egy meghallgatáson, és másik négy énekessel megalapították a One Directiont. Az együttes 2015-ös megszűnése után Liam Payne szólókarrierbe kezdett.

Liam Payne holttestét szerda este találták meg Buenos Airesben, Argentínában. Szülei, két idősebb nővére és hétéves fia, Bear maradtak utána.

Mit lehet tudni Liam Payne, a One Direction énekesének haláláról?

1. Hol volt Liam Payne, amikor meghalt?

Lima Payne-t szerda este találták holtan egy Buenos Aires-i szálloda udvarán. A rendőrség szerint az énekes egy harmadik emeleti erkélyről eshetett le.

A hónap elején Liam Payne állítólag megosztott egy Snapchatet, amelyben azt írta, hogy Argentínába utazik, részben azért, hogy megnézze egykori énekestársát, Niall Horant, aki ott koncertezik.

„Már jó ideje nem beszéltünk Niallal” – mondta. „Sok megbeszélnivalónk van, és szeretnék tisztázni néhány dolgot. Semmi rossz hangulat vagy ilyesmi, csak beszélnünk kell.”

Liam Payne a One Direction énekeseként

Liam Payne a One Direction énekeseként

2. Hogyan halt meg Liam Payne?

A hatóságok még vizsgálják Liam Payne halálának pontos körülményeit. A szállodaigazgató az énekes halála előtt felhívta a rendőrséget, mert mint mondta, „volt egy vendégük, akit folyamatosan drogozott és ivott”.

„Tönkreteszi az egész szobát, és szeretnénk, ha kijönnének rendet tenni” – hallható a szállodaigazgató egy most megszerzett hangfelvételen. A bejelentés során az igazgató nem nevezte meg a rendbontót.

Liam Payne „rendkívül súlyos sérüléseket” szenvedett, és az orvosok a helyszínen halottnak nyilvánították – írja az Associated Press. A hatóságok jelenleg az énekes boncolását végzik, hogy kivizsgálják halálának okát.

Liam Payne halálának körülményeit még vizsgálják

Liam Payne halálának körülményeit még vizsgálják

3. Bűncselekmény gyanúja merülhet fel Liam Payne halálával kapcsolatban?

A kérdésre még nincs egyértelmű válasz. Alberto Crescenti, argentin egészségügyi szakember csak annyit nyilatkozott, hogy a hatóságok vizsgálják Liam Payne halálának körülményeit. A holttestét boncolásra küldték, hogy a nyomozók megállapíthassák, mi vezetett a halálához és hogy voltak-e közreható tényezők.

4. Miért keveredett jogi csatározásba Liam Payne a volt barátnőjével?

Liam Payne és volt barátnője, Maya Henry jogi csatározásban álltak egymással a halálának idején. A pár 2022-ben szakított egymással.

A 23 éves Maya Henry a hét elején nyilvánosan kérte meg Liam Payne-t, hogy ne zaklassa tovább. A nő állítása szerint az énekes rendszeresen kapcsolatba lépett vele és a családjával. 

„Maya Henry a múlt héten új és aggasztó információk felbukkanását követően távoltartási kérelmet kért Liam Payne ellen” – közölték ügyvédei.

Liam Payne és Maya Henry 2022-ben

Liam Payne és Maya Henry 2022-ben

Maya Henry a hónap elején egy TikTok-videóban is beszélt a dologról.

„Amióta szakítottunk, üzenget nekem, folyamatosan küldözgeti őket, nemcsak az ő telefonjáról, hanem mindig más telefonszámokról is, így sosem tudom, honnan fog jönni” – mondta Henry a videóban. A 23 éves lány májusban jelentette meg Looking Forward című regényét is, amelyet elmondása szerint „igaz események ihlettek”. A könyvben abortuszról, bántalmazásról, erőszakról, önkárosításról és kábítószerrel való visszaélésről is szó van.

Mind ez idáig a One Direcrion zenekar egyetlen egykori tagja sem szólalt meg nyilvánosan Liam Payne halálával kapcsolatban.

Harry Styles édesanyja, Anne Twist azonban nem sokkal a halálhír bejelentése után egy összetört szív emojit posztolt az Instagramon.
„Csak egy fiú” – írta mellé.

Fotó: Getty Images Forrás: Independent