ROMANI DESIGN

2014. október 13.
My Identity – My Freedom

A My Identity – My Freedom fantázianevet viselő, legújabb Romani Design kollekció az identitását bátran felvállaló, öntudatos, modern nőt ünnepli, aki a kreativitását, az életörömét szabadon éli meg.

A tradicionális roma motívumokat és szabásmintákat újraértelmező, a modern stílusjegyeket ötvöző ruhák és kiegészítők a Romani Designtól megszokott módon egyszerre formabontóak, egyediek és frissek.

Gazdag színvilágú kasmírbetétek, buja virágkoszorúk, egyedi hímzett táskák egészítik ki a letisztult formavezetésű szabásmintákat, amelyeket a roma női viselet egyik jellegzetes darabja, a kötény (kretinca) ihletett. A kretinca, aminek formái, díszítései visszaköszönnek a kollekció szinte minden darabján, generációkon átívelő jelentőséggel bírt a roma viseletben: anyáról lányára hagyományozódott, és az anya által megkezdett hímzéseket a lány továbbdíszítette, -varratta, így gazdagítva a kötény motívumkincsét. Ezt a formavilágot értelmezik újra a Varga Erika által megálmodott kreációk, és kortárs kontextusban nyújtják át a ma emberének.

KAPCSOLAT

ELÉRHETŐSÉG
Showroom – Bp. VII., Erzsébet krt. 26.