BRIDGET & OLIVIA

2015. október 11.
A 2016-os tavaszi–nyári kollekció a már megszokott minimalista vonalvezetést viszi tovább sportos elemekkel kombinálva.

Jellemzőek az anyagütköztetések, így sok esetben maszkulin anyagokból nőies sziluettek – és fordítva. A hangsúly ezúttal is a mintákon van. A férfivonal, a B&O_MAN ebben a szezonban már a kollekció felét teszi ki.

A kollekció inspirációja a Her című film. Főszereplője levélíróként dolgozik: mások helyett ír személyes hangvételű leveleket. Annak ellenére, hogy remekül és érzelmesen fogalmaz, a kommunikáció nem az erőssége – a házassága tönkrement, és képtelen igazi emberi kapcsolatok kialakítására. A főhős azon kapja magát, hogy beleszeret a test nélküli hangba, egy Samanthának nevezett operációs rendszerbe. A film egy nagyon kedvesen megfogalmazott szembesítés saját magunkkal – hogy teljesen bele tudunk szeretni szituációkba, fantáziákba, akár gépek által generált indentitásokba is.

A kollekciónkon ezt a történetet viszik végig. A ruhák színei, mintái is ezt a urbánus, Sanghaj- és Los Angeles-mixtúrájából létrejövő soft fictiont adják vissza. A filmet alapul véve a kollekció napjaink egyre testetlenebb kapcsolataira reflektál.

Kapcsolat: bridgetandolivia.com, Facebook/bridgetandolivia, Instagram: @bridgetandolivia_
Showroom: Bp. VI., Ó u. 9.

MARIE CLAIRE FASHION DAYS

November 15. vasárnap
14.30 Magyar tervezők bemutatója
Anna Daubner, Bridget & Olivia, Prieston, Zsigmond Dora