LBL

2015. október 11.
Az LBL a Luan by Lucia Divatház almárkája, amely itthon egyedülálló módon évről évre más-más fiatal tervezőtehetségeknek nyújt lehetőséget két kollekció tervezésére S. Hegyi Lucia mentorálásával.

Az LBL ötödik kollekciójának tervezője Vágó Vanessza, aki 2015-ben diplomázott a MOME textiltervező szakán. Tavaszi–nyári kollekcióját a teadélutánok világa inspirálta, a kollekció mintái a kávé és tea által hagyott foltokat idézik, játékosan utalva a kávézás, teázás alkalmával előforduló „balesetekre.” A kollekció színpalettáján megtalálható a tisztaságot szimbolizáló fehér, valamint a fekete tea sárgás és a kávé barnás árnyalata. Az LBL kollekcióiban visszatérőnek számító angyalmotívumot ez alkalommal a puha, lekerekített élek, a légies sziluettek, lebegő anyagok, valamint a pezsdítő kék szín képviselik. A szabás geometrikus formáit az egymásra fedő muszlin rétegek finomítják. A VanesszaV spring–summer kollekció jellegzetességei a fehér alapdarabokra készült variálható panelek, melyek harmonikus aszimmetriáját a horgolt pántok színesítik.

A lekerekített formákon megjelenő szabálytalan minták illeszkednek a 2016-os tavaszi–nyári trendek nyomhagyás inspirálta vonalához, a homogén felületekkel való játék pedig reflektál az aktuális trendekben gyakran megjelenő tetőtől talpig fehér együttesekre. A sokoldalúan hordható darabok természetes anyagokból készülnek, így bűntudatmentes státuszszimbólumai a márka célcsoportjába tartozó kulturális kreatív nőknek.

Kapcsolat: luanbylucia.com/lbl, Facebook/LuanbyLucia, Instagram: @luanbylucia
Showroom: Bp. V., Bajcsy-Zsilinszky út 62., I./7.

MARIE CLAIRE FASHION DAYS

November 14., szombat
15.00 Magyar tervezők bemutatója
E N I H O R N, Émé, Galla, LBL