ZSIGMOND DORA

2015. október 11.
A 2016-os tavaszi–nyári trendek számomra legkifejezőbb eleme a szövetségre lépő színek és anyagok, amelyek egymást segítve teljesednek ki.

„A 2016-os tavaszi–nyári trendek számomra legkifejezőbb eleme a szövetségre lépő színek és anyagok, amelyek egymást segítve teljesednek ki. A fehér és a fekete nemes egyszerűsége párosul a veszélyes narancs vibráló hatásával. Ez anyaghasználatban a tiszta len érzéki semlegességénél és a csillogó új generációs anyagok találkozásánál nyer értelmet. A fent leírt harapós kontrasztok felhasználása, érzékeny kombinációja inspirált ebben a szezonban.”

„A színek és az anyagok használatánál említett szövetségi kontraszt reflektál az alaptémára, melyet a Kárpát-medence területén együtt élő nemzetiségek elegye mutat. A tíz sziluett múzsái a sváb, sokác, tót, cigány és szerb nemzetiségek karakterei. A legnagyobb kihívást az egyéni karakterek megtartása jelentette. Alkotás közben a követező kérdések foglalkoztattak: megtartható-e teljességében egy népcsoport sajátos kultúrája anélkül, hogy gyengülne más népekkel való keveredés közben? A keveredés gyengülést jelent-e valójában, nem pedig erősödést? A napjainkban zajló események az elmúlt időkben való kutatást hangulatilag tökéletesen segítették.”

Kapcsolat: http://cargocollective.com/zsigmonddoramenswear, Facebook/zsigmonddoramenswear, Instagram: @zsigmonddoramenswear
Showroom: Bp. VIII., Rákóczi út 73., 3. em. 12/A. Előzetes egyeztetés szükséges.

MARIE CLAIRE FASHION DAYS

November 15., vasárnap
14.30 Magyar tervezők bemutatója
Anna Daubner, Bridget & Olivia, Prieston, Zsigmond Dora