DORAHEGEDUS

2016. október 13.
A kollekció célja a divat kontextusában felhívni a figyelmet a képzőművészet és a posztmodern zenei szubkultúrák közötti határok elmosódására.

„A farmer egyfajta reneszánszát éli a streetwear és high fashion kultúrában egyaránt, ami elkerülhetetlenül az én gondolkodásmódomra is hatással volt, hiszen szorosan kapcsolódik a legfőbb inspirációmat jelentő rock’n’roll szubkultúrához is. Christopher Shannon, Craig Green, Rick Owens, a Balmain divatház, új kedvencként pedig a Vetements kollekciói jelentettek egyfajta iránymutatást ebben a szezonban.

A kollekció célja a divat kontextusában felhívni a figyelmet a képzőművészet és a posztmodern zenei szubkultúrák közötti határok elmosódására. A legfőbb inspirációt így elsősorban a ’80-as évek rock’n’roll szubkultúrája, azon belül is Patti Smith érzékeny és lázadó személyisége, androgün megjelenése jelentette. Ehhez társultak Franz Kliene fekete és kék tónusait, expresszív ecsetkezelését megjelenítő képei, melyeknek segítségével interpretálom a textil nyelvén a fent említett kettősséget.”

Kapcsolat: cargocollective.com/dorahegedus
Facebook: dorahegedusfshn
Instagram: @hegedusdora
Üzlet: (időszakosan) Antifactory Vintage Shop, 1065 Budapest, Paulay Ede u. 56.

MARIE CLAIRE FASHION DAYS

November 13., vasárnap
14.30 Magyar tervezők bemutatója: DORAHEGEDUS, Fibula, NON+, INQ Concept