Magyar divatiskolák MCFD2019

2019. november 03.
11. Marie Claire Fashion Days Időpont: 2019. november 22-23-24. Helyszín: Millenáris Park B Épület (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)

November 23. szombat 13.00 A KREA Design Iskola diákjainak bemutatója

A KREA DESIGN ISKOLA BEMUTATJA: URBAN EXPEDITION

A KREA divat­ és stílustervező, fashion designer és fashion brand designer képzésein a hallgatók kimagasló hazai tervezőktől tanulnak koncepció­ és kollekcióközpontú tervezést. A diákok a négyéves képzésben megalapozzák szakmai hozzáértésüket, inspirálódnak, követik az aktuális trendeket, és lehetőségük nyílik személyes stílusuk kibontakoztatására. Ebben az évben a KREA a végzős hallgatók kollekciójával jelentkezik a Marie Claire Fashion Days­en. A Moncler Genius vonala inspirálta kollekciót Bársony Lilla Kinga, Falus Klára, Hodoniczky Zita, Lochinger Vanda és Szabó Erika Katalin álmodta kifutóra. Az eredmény a tervezői identitást markánsan hordozó, sokszor extravagáns, de mindenképp szabályokat újraíró alkotások összessége. A futurisztikus kollekció darabjait a technológiai fejlődés ihlette: a tervezők olyan jövőbeli viselőket képzeltek maguk elé, akik a márka képviselte vadregényes természetjárást és felfedezést már urbánus környezetben, városi nomádként űzik. A jövő most kezdődik!

kreaiskola.hu

fotó: Duba Máté

November 24. vasárnap 13.00 Budapesti Metropolitan Egyetem diploma show

BUDAPESTI METROPOLITAN EGYETEM

A Budapesti Metropolitan Egyetemen (METU), Magyarország legnagyobb művészeti képzési portfolióval rendelkező felsőoktatási intézményében két karon, négy fő képzési területen (kommunikáció, üzlet, turizmus, művészet) folyik a valódi mester– tanítvány kapcsolatra és teammunkára épülő oktatás. A 2010­ben indult Művészeti és Kreatívipari Karon jelenleg tíz alap­ és kilenc mesterszak közül, magyar és angol nyelvű képzési kínálatból választhatnak a leendő hallgatók. A divat több területen megjelenik: a Kézműves tárgykultúra alapszakon belül divat, kreatív ékszer; mesterszakon divat­ és textiltervezés, Fotográfia alapszakon divatfotózás tanulható, valamint szakirányú továbbképzésben a Divat­ és luxusmárka menedzsment programon várják az érdeklődőket. Idén a végzősök diplomamunkáinak összeállításával mutatkozik be a METU. Ez az eklektikus válogatás tükrözi azt a sokszínű látásmódot, amely a hallgatókat jellemzi. Legyen szó érdekes anyagtársításokról, rejtett üzenetekről, klasszikus, konvencionális vagy éppen taburomboló témákról. Az inspirációk között megjelenik a humor, a társadalmi érzékenység vagy a véleményformálás szabadsága – megannyi izgalmas megközelítés, amely jól prezentálja a METU­n folyó kreatív munkát.

metropolitan.hu

fotó: Vágó Csaba Kornél