A 68. BAFTA-díjátadó legszebb ruhái

2015. február 09.
Tegnap este adták át a londoni Királyi Operaházban a Brit Film- és Televízió-művészeti Akadémia (BAFTA) díjait - a nyertesek mellett pedig a kedvenc vörös szőnyeges ruháinkat is bemutatjuk nektek.

Reese Witherspoon

A Vadon színésznőjét nem kell félteni a vörös szőnyegen, hiszen mindig tökéletes ruhát választ: ezúttal nem csak tökéletes dekoltázst, hanem karcsú derékvonalat is varázsolt neki ez a lila Stella McCartney estélyi, ami mesésen állt rajta.

Amy Adams

A Nagy szemek című filmben nyújtott alakításának köszönhetően jelölt színésznő már a Golden Globe-on is bebizonyította, hogy remek érzéke van a színekhez, és pontosan tudja, mi is áll jól neki. Most sem kellett csalódnunk benne: a földig érő, hófehér Lanvin ruháját apró kövekkel díszített derékrésszel bolondították meg, amihez csupán pár Cartier ékszert viselt.

Monica Bellucci és Léa Seydoux

A következő James Bond-film főszereplői együtt érkeztek a díjátadóra: az 50 (!) éves Monica egy Azzadine Alaia ruhát viselt a vörös szőnyegen, míg a 11-szeresen BAFTA-díjra jelölt Grand Budapest Hotel színésznője, Léa Seydoux lélegzetelállító látvány nyújtott ebben a napsárga ruhában.

Alma Jodorowsky

A Lancôme új szépségnagykövete egy visszafogott, fekete koktélruhát választott az estélyre, melyhez Chanel kistáskát viselt.

Rosamund Pike

A Holtodiglan filmben nyújtott alakításáért jelölt színésznő biztosra ment a ruhaválasztást illetően: egy klasszikus, fekete estélyivel sosem lehet mellélőni: ez a Roland Mouret darab is ilyen, melyhez Bvlgari karkötőt és fülbevalót választott.

Julianne Moore

Az idei díjátadó szezon eddigi legnagyobb nyertese szó szerint csak úgy sziporkázott a vörös szőnyegen! Kényes választás tüzes színekbe borulni a vörös hajúaknak, ám ez a Tom Ford estélyi – még az élénk színe ellenére is – annyira elegáns, hogy lehetetlen szó nélkül elmenni mellette.

Keira Knightley

A monokróm, Giambattista Valli ruhájában szinte nem is látszott az újdonsült kismama gömbölyödő pocakja, aki a Kódjátszámában nyújtott alakításáért jelöltek a BAFTA-díjra.

David Beckham

A 39 éves világklasszis focista Victoria Beckham nélkül, díjátadóként érkezett a brit Oscarként emlegetett ceremóniára – ennél tökéletesebben pedig egy férfinak sem kell, vagy lehet megjelennie a vörös szőnyegen.

A nyertesek

Julianne Moore – Legjobb női főszereplő (Megmaradt Alice-nek)


Patricia Arquette- Legjobb női mellékszerepelő (Sráckor)


Eddie Redmayne – Legjobb férfi főszereplő (A mindenség elmélete)


J. K. Simmons – Legjobb férfi mellékszereplő (Whiplash)

Az idei Grammy-díjazottakat bemutató cikkünkért kattintsatok ide, ha pedig Madonna, a tegnapi Grammy-gálán viselt szettjét néznétek meg, kattintsatok ide!