Divat a látáskárosultakért

2015. május 20.
Tíz kivételes magyar kiegészítő-tervezőt kértek fel, hogy álmodjanak meg egy, a kifejezetten a vakság, a gyengénlátás és a Braille-írás inspirálta ékszert vagy táskát.

A kiállítás újdonságát és egyediségét növeli, hogy egy magyar startup cég által fejlesztett eszköz kapcsán a divatot a technológiával is összekapcsolják. A Nawen által megalkotott – ultrahang alapú – eszköz hatékonyan egészíti ki ugyanis a vakok és gyengénlátók fehér botját, kiterjesztve számukra a biztonságosan érzékelhető teret.

Ennek az eszköznek crowdfunding-kampányát segíti a kiállítás, annak reményében, hogy a divatszakma tömegeket mozgathat majd meg, melynek. Egy különleges tárlat képezi az együttműködés alapját, melyet speciálisan az eseményre tervezett termékekből rendeznek.

A kiállítást június 2-án egy árverés zárja, melyre egy Eventbrite-linken keresztül lehet majd regisztrálni, ez az esemény Facebook-oldalán is megtalálható. A befolyt összegből a projekt a „Szól a szív…” Alapítványon keresztül a Fővárosi Vakok Általános Iskoláját és Óvodáját is támogatja. 

Tervezők: Rienne Creations, KOMOD, ENIHORN, Judit Takács, Abonyi Alma, Karman Jewelry, Nemesi Anna, Tapolcai Zsuzsanna, Heizer Noémi és a Beango.Helyszín:Corner Design Store, Budapest 1094, Lónyai utca 14.Időpont:2015. május 22 – június 2, 15 és 19 óra között.

Kreditek:

fotó: Ajkai Dávid
modell: Szigeti Mónika
smink: Magyar Eszter
haj: Soltész Lili
stylist: Urbányi Barbi
werkfilm: Fazekas Soma –Camer Studio