Transznemű modellek, akik újraírják a szépség fogalmát

2015. június 19.
Gyönyörűek és transzneműek, ráadásul még az Instagramon is követheted őket. Bemutatunk öt tehetséges és izgalmas modellt, akik újraírják a szépség szabályait.

1. Hari Nef, 22 (@harinef)

Nef egyébként újságíró, aki többek között a Vice és a Dazed & Confused magazinoknak is rendszeresen ír. Idén februárban tűnt fel a kifutókon, azóta pedig már vonult a Hood by Air, a Vfiles, a Degen és Adam Selman ruháiban is.

2. Andreja Pejic, 23 (@andrejapejic)

Az ausztrál modell mindössze tizenhét éves volt, és egy McDonald’s-ban dolgozott, mikor felfedezték. Ő az egyike az első nyíltan transznemű modelleknek, akik a Vogue-ban is szerepelhettek. 

3. Arisce Wanzer

A Topshop modelljét talán dühös kiállásai kapcsán ismerhetjük, egy ilyen alkalommal például Kendall Jennernek is nekiment. Arisce szeretné felhívni a figyelmet a divatvilág visszásságaira, és legfőképpen azt akarja, hogy ebben a szakmában is egyenlőség jellemezze. 

4. Geena Rocero, 32 (@geenarocero)


A fülöp-szigeteki születésű Rocero 12 évet dolgozott fürdőruhamodellként, de csak egy 2014-es TED Talk alkalmával vallotta be, hogy transznemű. Azóta megalapította a Gender Proud nevű szervezetet is, ami világszerte kiáll a transznemű személyes mellett. 

5. Carmen Carrera, 30 (@carmen_carrera)

A TLC és ABC csatornákon való szereplése után Carrera igazi aktivista lett, aki ráadásul még Dave Lachapelle kamerája előtt is pózolt.