Az új Converse még a lábadat sem töri

2015. augusztus 10.
Majdnem száz év kellett hozzá - egészen pontosan 98 - hogy a legendás tornacipőgyár klasszikus darabja, az alapítóatya után elkeresztelt Chuck Taylor megújulhasson. Az újragondolt Chuck Taylor hozza a megszokott, fesztiválsár-taposó, lázadó gimnazista formát, de állítólag sokkal kényelmesebb, mint elődje.

Hol vannak már azok az idők, mikor az ember minden erejét bevetve próbálta a friss Converse cipőjét betörni, puhítani és összesározni, hogy kényelmes és kellemesen viseletesnek tűnő legyen. De változnak az idők, és benne a Chuck Taylor cipők is, így egészségtudatos modern világunkban már a punkrock lázadás néhai szimbólumának is kényelmesebb formát kellett adni.

(Fotó: Profimedia – Red Dot)

„A Chuck II a kreatív vásárlóinknak készült el, és egyszerre nyújt kényelmet, és a szabadság érzetét a légáteresztő anyag segítségével. Egész nap hordhatod, hogy segítsen a dolgaid elvégzésében.” –  magyarázta a márka kreatív igazgatója.

A régebbi cipők kemény, rusztikus anyaga helyett ezek már alaposan ki vannak párnázva, hogy minden lépésnél a kényelem érzetét biztosítsák. A talprész támasztja a lábboltozatot, a talpbetét puha és párnázott, a szár szegélye pedig habszivaccsal támasztja meg a bokát. 

A Chuck Taylor II július 28-tól kapható, például a Converse.com-on is.