Bemutatkozik a DAIGE x VOY limitált kerámia kollekció

2015. december 09.
December 9-én, szerdán a Trapéz Galériába, a DAIGE x VOY collab presentation eseményén egy különleges kollaboráció mutatkozik be: hogyan kelnek életre egy divatmárka jellemző jegyei a kerámiákon?

A DAIGE őszi-téli kollekciója a gyermekkorból merítkezik, azokat az általános iskolai napokat idézi, amikor unaloműzésként a tankönyvbe, füzetek szélére rajzolgattunk, egymással amőbáztunk, akasztófáztunk az órákon vagy kisebb gyerekként kipontozott színezőkkel játszottunk. A kollekció mintavilága ezeket az emlékeket dolgozza fel: megjelennek a firkák, tagek, matricák. Tenyérnyomok a falon, krikszkrakszok, satírozások, áthúzások, vonalak a papíron. Ezekre reflektálnak az ERROR/HIBA és SCHOOL/ ISKOLA elnevezésű minták. A gyermeki meggondolatlanság, pimaszság, esetlenség azok a kulcsszavak, amelyek leginkább inspirációul szolgáltak.

A VOY kerámiák a kezdeti törekvések tökéletlenségében rejlő esztétikumot hangsúlyozzák ki. Elhatárolódva a sima, homogén felületekről, az ujjlenyomatok által létrehozott textúra meghagyásával keletkeznek a tárgyak. A kísérleti projekt keretében elkészült poharakon, tálakon visszaköszönnek a DAIGE minták és színek.

A kollaboráció alapját a különböző művészeti ágak közötti kapcsolat, átjárhatóság képezi. Ebbe a koncepcióba illeszkedik bele az Architechture Uncomfortable Workshop, akik a ruha- és a kerámia kollekció installációját alkotják meg.

A tárgyakhoz készült kampányképeket – melyek szintén a kiállítás részét képezik – Debreczeni Fanni fotózta.

A DAIGE x VOY limitált kerámia kollekció darabjai kizárólagosan a rendezvényen vásárolhatók meg.

Helyszín: Trapéz Galéria (Henszlmann Imre utca 3., Budapest, 1053)
Időpont: December 9. 20 óra

A ruhák és kerámiák installációját az AU Workshop készíti.
A rendezvényt az Absolut és a DipHouse támogatják.

Fotók: Zombori Andris