A mama brokátja – virágba borult napszemüveg a Dolce&Gabbanától

2015. december 10.
A Dolce&Gabbana új, vintage stílusú szemüveg-kollekcióját Szicília szigete inspirálta. A sorozatból kiemelkedik egy fehér virágmintás, vörös rózsákkal és arany brossokba foglalt gyöngyökkel díszített, limitált számban készült darab, melyből mindössze egyetlen egy került Közép-Európába.

 

Domenico Dolce és Stefano Gabbana ceruzáit az édesanyák iránti szeretet kimutatásának vágya vezérelte a luxus divatház őszi-téli szemüveg-kollekciójának tervezése során. A „Mama Brokátjai” névre keresztelt sorozat izgalmasan keveri a régi elemeket a modern formákkal. A díszes szemüvegkeretek a barokk paloták bútorzatát elevenítik fel mind a finoman dombornyomásos egyszínű változatok, mind a fehér virágmintával, valamint egy csokornyi vörös rózsával díszített fő darab esetében.

Ez utóbbiból mindösszesen ötszáz darab készült, melyek közül egyetlen egy került Közép-Európába. A hétszázezer forintos napszemüveg addig járja majd az országokat, amíg gazdára nem talál, de elsőként néhány hónapon keresztül nálunk, egy győri Trend Optika kínálatában elérhető. A (DG4275H sorozatjelű) modell formatervét a virágdíszítések mellett arany brossokba foglalt apró gyöngyök teszik még különlegesebbé. A szemüveg keretének belső része fekete, a lencséi pedig füstszínűek. Fényűző dobozban, brokátszövésű, virágmintás tokkal és táskával kiegészítve kerül a boltba.