POMBAG, az új őrület

2016. február 11.
Molnár Ninit modellként ismertük meg, az elmúlt időszakban azonban többet hallunk a táskáiról. De hogyan lesz egy modellből kiegészítő-tervező, és mitől olyan szerethetőek ezek az állatbarát táskák?

A POMBAG több mint táska. Ha csak úgy lazán kézbe vesszük, olyan mintha egy cuki pulikutyát sétáltatnánk. Ha pedig a fejünkre tesszük, akár parókának is mókás lehet. Trendi, jópofa, és talán nincs is olyan nő, aki ne szeretne belőle legalább egyet.

A táskáid bárányszőrből készülnek. Tényleg egyetlen egy állat sem sérül a gyártás folyamán?

Igen, ez igaz! Semmilyen állatnak nem esik bántódása. Nekem nagyon fontos, hogy etikus legyen a gyártási folyamat. Nem tudnék tiszta szívből olyan termékkel foglalkozni, ami kárt okoz másnak. A táskák mongóliai bárány gyapjúból készülnek, egyszerűen csak lenyírják a szőrt, amit később ráfűznek egy textil lapra.

Modellkedés mellett kezdtél el táskákat tervezni. Mi hozta nálad a váltást?

Évekig pózoltam a kamerák előtt, de szerettem volna mással is foglalkozni. Eljött az idő, hogy inkább azokra a dolgokra koncentráljak, amik mindig is érdekeltek. A modellkedést szeretem csinálni, ezért néha-néha, ha bejön egy nagyobb munka, most is elvállalom. Így lettem például a POMBAG by Nini Molnar kampányarca is. Úgy éreztem, természetes lépés, hogy én prezentáljam a márkát. Azért nem kell aggódni, mert persze nem én leszek minden szezonban a modell.

Ha már divattervezés, miért nem ruha?

Tavaly befejeztem az egyetemet. Mindig is rengeteg kiegészítőkkel kapcsolatos ötletem volt, valahogy legtöbbször a kiegészítők ihlettek meg. A POMBAG úgy jött, mint derült égből a villámcsapás. A nevén viszont nagyon sokáig törtem a fejem, de végül úgy gondolom, jó választás volt.

Aki egy picit is ismer téged, az tudja, hogy sokat utazol és egyre többet vagy külföldön… Hol van most az otthonod?

Nehéz kérdés, mert a szívem mélyén még mindig Magyarországon élek, és nem akarom elfogadni, hogy már több mint négy éve nem vagyok otthon. Igazából már London a lakhelyem, itt fejeztem be az egyetemet és itt kezdtem el dolgozni pár hónapja. De szerencsés vagyok, sokszor haza tudok jönni a családomhoz, a barátaimhoz az általam imádott Budapestre.

Azért külföldön biztosan könnyebben tudsz inspirálódni…

London nagyon sok mindenben befolyásol és inspirál. Itt nincs lehetetlen a divat terén, mindent lát és mindent megtalál az ember, de persze nem olcsó áron. Innen is indult ki az az álmom, vágyam, hogy megfizethető, jó minőségű, stílusos, a jelenlegi trendeknek megfelelő táskákat tervezzek. Mindig is táskaőrült voltam, és nem értettem, hogy lehet az, hogy csak a legnagyobb divatházak méregdrága táskái tetszenek. Úgy gondoltam, itt az ideje egy megfizethető, trendi táskát tervezni, ami miatt megfordulnak az emberek az utcán, illetve most már fel is ismerik.

Milyen stílushoz ajánlanád a táskáidat?

A POMBAG-et abszolút mindenhez tudom ajánlani. Napközben sportosan a válladon, karodon, kezedben. Estére is lehet hordani elegánsabb ruhákhoz, sőt én még néha clutch-ként is használom. A korosztály pedig határtalan, a barátom nagymamája például kapott tőlünk egyet karácsonyra, és egyszerűen imádja.

Mi az, amitől szerinted ekkora sikere lett a táskáidnak?

Mert tetszik a nőknek, hogy olyan kis aranyosak, és finoman feltűnőek. Funkciójukat tekintve is kedvelhetőek, és még az áruk is pénztárcabarát. A POMBAG belseje egyterű, selyemmel bélelt. Körülbelül 24×24 cm átmérőjű, és belül meglepően sok dolog fér el benne. Telefon, pénztárca, iratok, egy kis smink… Nagyon kényelmes és praktikus viselet. De az igazán nagy előnye, hogy többféleképpen lehet hordani.

Te mit szeretsz bennük? Van kedvenc darabod?

Nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült egy olyan táskát megalkotni, amelyik nem csak szép, de kényelmes is hordani. Komolyan mondom eddig ez a legpraktikusabb táskám. Nem utolsó sorban tényleg mindenki felfigyel rá! Mostanában több fiú dicsérte meg a táskámat, mint engem. Hogy melyik a kedvencem? Nehéz a négy szín közül választani. Mindegyiket ugyanúgy szeretem, olyanok, mit a gyerekeim.
És az sem titok már, hogy tavasszal új színekben is kaphatóak lesznek.

Akkor ezek szerint nem csak egyszeri kapszulakollekciónak készült. A jövőre nézve milyen terveid vannak?

Elsősorban itthon, Magyarországon szeretnék a táskáimmal terjeszkedni. Londonban is már két üzletben jelen van a POMBAG. Ezen kívül nagyon sok ötlet van még a tarsolyomban. Most már elmondhatom, hogy a tavaszi, nyári szezonra egy teljesen új táskafazon várható. Egész más lesz, mint a mostani, de ugyanúgy egyedi lesz a stílusa, és ami fontos, hogy elérhető az ára. A jövőben Nini Molnar márkanévvel tervezem folytatni és azon belül lesznek különböző dizájnok, mint a POMBAG és barátai. Már nagyon várom, hogy bemutassam nektek őket is.

A POMBAG táskákat a www.ninimolnar.com webshopban, vagy Budapesten a Váci utcai showroomban előzetes időpont egyeztetéssel szerezheted be.

Fotó: Ben Iván

A galériáért kattins a képre!