Formabontó bátorság: 1956 a stílus, a tervezés és a tiszteletadás jegyében – ELYSIAN

2016. november 27.
A szabadságvágy megrendítő erejéről, a bátorság történelemformáló pillanatairól emlékeznek meg hazai dizájnerek külön erre az alkalomra tervezett ruhákkal. 1956 és üzenete anyagokban, formákban és színekben elmesélve: az Elysiant a kontrasztok és a függetlenség mindent elsöprő vágya ihlette meg.

Fotó: Nagy Attila

„Számomra a szabadság a félelemnélküliséget jelenti – mondja Bódis Boglárka tervező. – Azt, hogy úgy cselekedhetek, azt gondolhatok és érezhetek, amit akarok, nem kell a következményeitől tartanom. A szabadság nem egyenlő a szabadossággal. A szabadsághoz bátorság kell, hit és akarat. És ami nagyon fontos: csak félelem nélkül éve lehet tisztelni a másik szabadságát!

Csontszínű strukturált bőrt használtam azonos színű, áttetsző, nagy volumenű és lágy esésű alapruhával. A bőr és a könnyű, finom textília kontrasztja szimbolizálja a szabadság erejét és tiszta szépségét. ’56 számomra a függetlenségre vágyó lélek erejének ünnepe.”

A magazinunk felkérésére külön erre az alkalomra tervezett kreációk a Marie Claire Fashion Daysen is felvonultak a Várkert Bazárban november 12-én. Nyolc hazai divatmárka tervezőivel dolgoztunk együtt az 1956-os emlékév kapcsán, a projekt során készült darabokat egyesével mutatjuk be itt a marieclaire.hu-n. Fotósorozatunk a Marie Claire magazin 2016. decemberi számában is megjelent.

Az összeállítás az 1956-os emlékév keretében készült.


Fotó: Zsólyomi Norbert, Styling: Molnár Anikó, Fotóasszisztens: Földi Ádám, Smink: Véger Fibi, Kiss Csilla, Sminkasszisztens: Amrein Réka, Haj: Károlyi Márk, Uhercsik Brigi – Cult, Modellek: Isidora Dukic – Vmmodel.hu, Reka O. – Visage, Bettina – Icon, Filip, Dan, Oliver – Vammodels.hu

Nézd meg a többi ruhát a Facebook-oldalunkon és szavazz, neked melyik tetszik a legjobban!
Kattints IDE!