Formabontó bátorság: 1956 a stílus, a tervezés és a tiszteletadás jegyében – KONSANSZKY

2016. november 28.
A szabadságvágy megrendítő erejéről, a bátorság történelemformáló pillanatairól emlékeznek meg hazai dizájnerek külön erre az alkalomra tervezett ruhákkal. 1956 és üzenete anyagokban, formákban és színekben elmesélve: Konsánszky Dórát személyes történetek, családi veszteségek és a bátrak iránti tisztelet inspirálták.

Fotó: Nagy Attila

„Klasszikus anyaghasználatra törekedtem: selyem és gyapjú, ütköztetve egy szabadon értelmezett, mosható bőrrel, amelynek kézzel készített lyukas struktúrája az ötvenhatos puskalövések nyomait idézi az épületek homlokzatán. A Reinterpretation clarity fantázianevű öltözet direkt férfias jellegű, erőt és bátorságot közvetít, merészségről és tisztaságról egyszerre üzen.

1956-ról nagyon nehéz beszélnem, mert ennek a forradalomnak a következtében nyomorították meg a családunkat. Anyai nagyapámra az utcán ráesett egy tégla, agyvérzést kapott, és lebénult. Évekig ápolták. Egy »gebines« családnak minden orvosi szolgáltatást teljes áron ki kellett fizetni akkoriban. Emellett elvették a vállalkozásainkat, a házunkat, a telkünket, az összes vagyonunkat. Nekem ezt jelenti ’56… „

A magazinunk felkérésére külön erre az alkalomra tervezett kreációk a Marie Claire Fashion Daysen is felvonultak a Várkert Bazárban november 12-én. Nyolc hazai divatmárka tervezőivel dolgoztunk együtt az 1956-os emlékév kapcsán, a projekt során készült darabokat egyesével mutatjuk be itt a marieclaire.hu-n. Fotósorozatunk a Marie Claire magazin 2016. decemberi számában is megjelent.

Az összeállítás az 1956-os emlékév keretében készült.


Fotó: Zsólyomi Norbert, Styling: Molnár Anikó, Fotóasszisztens: Földi Ádám, Smink: Véger Fibi, Kiss Csilla, Sminkasszisztens: Amrein Réka, Haj: Károlyi Márk, Uhercsik Brigi – Cult, Modellek: Isidora Dukic – Vmmodel.hu, Reka O. – Visage, Bettina – Icon, Filip, Dan, Oliver – Vammodels.hu

Nézd meg a többi ruhát a Facebook-oldalunkon és szavazz, neked melyik tetszik a legjobban!
Kattints IDE!