Ajándékötletek pasiknak: a legstílusosabb kiegészítők

2016. december 22.
Menő órák a szovjet retrótól a legújabb trendekig, trendi napszemüvegek és pénztárca tölgyfából – ezek, és még egy egész rakás stílusos holmi megtalálható az Alap kávézóban megbújó ZUN Store-ban.

Titkon sok nő vágyik rá, hogy az életükben fontos férfiak egy kicsit stílusosabbak legyenek, de nem olyan könnyű érvelni a „kényelmes és még tök jó” darabokkal szemben, pláne ha nem mutatunk alternatívát helyette. Épp az ilyen titkos vágyakat dédelgető nők és persze a már eleve dizájnérzékeny pasik igényeit szolgálja ki az Alap kávézó sarkában meghúzódó ZUN Store, ami elsősorban a nagy gonddal összeválogatott órákra, és más stílusos férfi kiegészítőkre helyezi a hangsúlyt. Mivel a férfiak karácsonyi ajándékának kitalálása amúgy is sokszor nyűg – egy szép órának pedig a legtöbb férfi tényleg örül – jól járhatunk, ha olyan helyen keresgélünk, ahol egyszerre válogathatunk egy halom szuper kiegészítő között.

A jelenleg az Alap „vendégeként”, pop up store jelleggel működő ZUN Store két fiatal budapesti kreatív fejéből pattant ki. Csörgő Zsolt és Hegedűs Norbert elkötelezett dizájnmániásokként és hithű órarajongókként vágtak bele a két webshopból kis üzletté terebélyesedett ZUN Store-ba, ahol az egyediség és stílus jegyében válogatják össze termékeiket.

Nixon fémszíjas karóra

A ZUN Store kínálata meglehetősen sokrétű: a legerősebb vonal persze az óra, és azok között is a rengeteg Magyarországon egyelőre kevésbé ismert, de annál menőbb dizájnóra. Ebben a kategóriában kiemelkedő az Instagramon már méltán híres és az áránál sokkal drágábbnak tűnő KOMONO, de a fiúk hozták be először például az elegánsabb Daniel Wellington órákat is. Ha ezek között akarunk böngészni, egyébként be sem kell mennünk a boltba a friss, külföldről behozott darabokat pedig itt találjuk. Ha pedig valakit a kicsit különlegesebb, antik órák érdekelnek, akkor érdemes szétnéznie a tulajdonosok másik bizniszinél, 10óra10-nél, ahol használt, de felújított régi órákat vásárolhatunk a nagyapa csupafém szovjet órájától az egészen izgalmas, egyedi darabokig.

KOMONO WInston cognac karóra

Szóval azok is jól járhatnak, akik nem szeretnének könyékig régi, kétes állapotú órák halmában turkálni egy isten háta mögötti régiségboltban, meg persze azok, akik szeretnek mindent a lehető legkényelmesebben elintézni. Ettől függetlenül megéri ellátogatni a boltba, nem csak azért, mert vásárlás közben ihatunk egy kávét és számíthatunk a fiúk szakértelmére is, hanem azért is, mert így az órák mellett a többi izgalmas kiegészítőt is szemügyre vehetjük.

Az egyik legkülönlegesebb holmi egyértelműen a hazai tervezésű, vagány és minimalista Wowa tárca, ami praktikusan kis helyen is elfér, ráadásul nem mindennapi módon – többféle jó minőségű – fából készül. (Érdemes lehet beruházni rá azoknak a nőknek is, akiknek elegük van már a párjuk zsebében lapuló, anyutól kapott elnyűtt bőrtárcából.)

Ezen kívül kapni vagány fejhallgatókat, napszemüvegeket és a szintén hazai Captain’s fából készült telefontokjait is. Ha pedig a férfiak ajándékoznának, ők is mazsolázhatnak a finomabb, női(es) órákból.