Lánykérés másképp – eljegyzési gyűrű trendek

2017. február 14.
Ékszertervező bloggerünk, Koós Lili a Valentin nap alkalmából az eljegyzési gyűrű trendekről mesél nektek. Semmi nyomás persze, de valakinél talán aktuális...

Örömmel látom, hogy itthon is szokássá vált, sőt divat lett soliter gyűrűvel megkérni a lányok kezét. Ez általában egy olyan gyűrűt jelent, ami vagy egy hangsúlyos kőből áll, vagy egy nagyobb gyémánt van középen, körülötte kis apró kövekkel. Klasszikus értelemben véve, ezeket a gyűrűket fehér, kerek gyémántokkal szokták elkészíteni, és ezek a romantikus amerikai filmek egyik legfőbb kelléke. Szinte „kőbe vésett” szokás ilyen darabbal megkérni a szeretett hölgy kezét, aminek talán az egyik alapja, hogy ezt is várják el. Találkoztam már én is olyan lánnyal, aki a legutolsó trendek hű követője, mégis a ragaszkodik ahhoz, hogyha esküvőre kerül sor, minden a klasszikus hagyományok szerint történjen.

Azt hiszem, nem is én lennék, ha nem ragadnám meg az alkalmat most, hogy arra bíztassalak titeket, legyetek bátrak és merészek, ha eljegyzési gyűrűről van szó. A kövek, a színek és a formák azért vannak, hogy játszunk velük! Egy életen át fogjuk viselni, így adjunk bele mindent a személyiségünkből és stílusunkból. Tudom, hogy egy „átlagos” lánykérésnél a férfi lepi meg a nőt a gyűrűvel, de hölgyeim, azt hiszem, tudjuk a módját hogy vezessük rá őket arra, amit szeretnénk…
A szív forma az egyetlen, amivel talán óvatosan bánnék, persze csodálatos egy ilyen csiszolású gyémánt, de ahhoz már nagyon nehéz bármilyen más ékszert társítani. Persze, Lady Gaga azért bevállalta…

Azoknak a hölgyeknek, akik a fehér szín és a letisztultság kedvelői, azt javasolnám, válasszanak egy különleges csiszolású gyémántot, vagy akár egy olyan gyűrű típust ahol a középső körül egy „háló” található – tehát apró pici gyémántok veszik körül, hogy még inkább kiemeljék a középső követ.

Létezik olyan technikai is, mikor több apró követ különleges foglalási technikával egymásba illesztenek és távolról egy nagy kőnek néz ki. (lásd alább)

A gyémánt eljegyzési gyűrűnél is javaslom, hogy válasszatok „fancy color” színes gyémántot. A feketétől kezdve a pezsgő és konyak színeken át, egészen a piros vagy a sárga színekig mindegyik divatos és egyben különleges, sőt akár ötvözni is lehet őket.

Csodálatos lehet még például egy smaragd, zafír, rubin vagy turmalin drágaköves eljegyzési gyűrű is. Ezek mind olyan drágakövek, melyek sosem fognak veszíteni csillogásukból és népszerűségükből. A tapasztalatok szerint, akik ilyen színes köveket választanak, azok a gyűrű dizájnjánál is szabadabban játszanak. Lehet például úgy is, mint a képen alul, vagy több színes kő párosításával:

Végül azt hiszem kiegyezhetünk abban, hogy nem számít a stílusunk klasszikus vagy bohém a lényeg, hogy a lehető legnagyobb boldogsággal töltsön el, ha a gyűrűnkre nézünk.

Boldog Valentin napot!

Fotó: Marton Bettina
Helyszín: Madison Perfumery Budapest