Pihenés a várkonyi Versailles-ban

2016. október 31.
A Csallóköz szívében, Várkonyban található egy meseszép kastélyszálló, az ötcsillagos Amade Château, ahol mindent megkapunk, amire egy hosszú hétvége alatt vágyhatunk.

A Napkirály stílusát idéző, romantikus stílusban épült kastélyt, amely Szlovákiában, 27 kilométerre Győrtől található, és amely a felújítás során egy wellnessközponttal bővült.

Francia mintázatú falburkolatok, cukorkaszínű párnák a székeken, csíkos és kockás minták, női szekreterek, búzakalász, békamotívum – megannyi finom részletben veszhetünk el a hotel termeiben és a szobákban is. A dizájn ráadásul a helyi mesterek keze munkája, olyat kapunk, amit máshol sehol: nem véletlenül festett Oto Bláha cseh festő a falra gólyát és csónakot, utalva ezzel arra a tényre, hogy a Csallóköz régen mocsaras vidék volt.

A külcsín mellett a belbecs is a csodálatunkat élvezheti, figyelmes kiszolgálás, barátságos környezet, isteni, csupa háztáji, helyben termelt finomság reggelinél és vacsoránál is. Az ételek csakis helyi alapanyagokból készülnek és a közeli farmokról érkeznek. Saját gyümölcsösüket, zöldségesüket Várkonyban kapálják, szüretelik, a mangalicát és a csibét a szomszéd faluban tenyésztik. A tészta és a sütést igénylő ételek, mind-mind frissen készülnek és minden természetes alapanyagból készül. A regionális menüsorból nem hiányozhatnak Csallóköz ikonikus ételei: a mangalica, a marhapofa és a fledermaus, az aranypecsenye. Mindenképpen próbáljuk ki a Mangalicakóstoló (sonka, pástétom, kolbász, oldalas) előételt és a sütőtökös nudlit, amelyet szalonnapörccel és krémes juhtúróval tálalnak.

A cukrászdában is a csallóközi táj elevenedik meg a falakon. Részt vehetünk akár egy tradicionálisan teadélutánon is, ráadásul a finom teát vagy kávét herendi Apponyi dekoros porceláncsészéből fogyaszthatjuk. Izgalmas élmény, tapasztalatból mondjuk.

Ha már beteltünk a sok finomsággal, irány a Wellness & Spa központ, ahol fedett és szabadtéri medence, törökfürdő, a hamam, szaunavilág és a jacuzzi vár. A wellness abszolút különlegessége a varázslatos keleti légkört kínáló törökfürdő, a hamam, amelyet török mesteremberek terveztek és kiviteleztek, de a klasszikusabb típusú masszázsok közül is bőséggel válogathatunk: a bambusszal történő Amade lazító masszázs kitűnő választás.

Ha hosszabb időre tervezünk, akkor sem fogunk az Amadéban unatkozni. Számos program közül választhatunk. Ha kíváncsiak vagyunk a kastély történetére, jelentkezzünk a történelmi sétára, ahol izgalmas anekdotákat hallgathatunk meg a tények mellett például Amade László dalköltőről, de részt vehetünk egy korhű aranymosáson is, vagy a közeli Amade erdőben is tehetünk egy sétát. Romantikus típusoknak vacsora 101 gyertyával, kalandoroknak középkori lakoma dukál – ahol tényleg kézzel ehetünk akár korabeli kosztümbe bújva. A mozgás iránti vágyunk sem marad kielégítetlen: nordic walking, kerékpártúra, golf, lovaglás vagy vízitúra során ismerhetjük meg a vadregényes csallóközi tájat.

Megéri pár napot az Amadében tölteni, és meglátjuk, biztosan vissza is vágyunk majd.

A galériáért kattints a képre!


Infó: www.hotelamade.sk