A hely, ahol ősszel is tart a nyár

2017. szeptember 19.
A nyár végén eluzatunk felfedezni a Hercegasszony Birtokot Mezőtúron. Mit nem adnék érte, ha most ismét ott lehetnénk... Finomakat ennénk, nyugodtan kávézgatnánk, nagyokat aludnánk, este pedig a naplementében SUPolnánk.

Azt hiszem, mire elérkezett a várva várt nap, hogy végre kettesben tölthetünk három csodás napot egy mesés helyen, már teljesen kipurcantunk lelkileg és fizikalilag is. Rengeteg felé kell figyelnünk a munkáink miatt, ráadásul Ricsivel mindketten épp azon vagyunk, hogy létrehozzunk két különleges dolgot (az övé a meditációval és gyógyítással kapcsolatos – Omyno, az enyém a gyerekjógával és designnal – Jógakaland), és hát a 1,5 éves kisfiúnkkal sem épp pihentető az élet, bármennyire is imádjuk. Szóval, elképesztően ránk fér ez a pár nap, ami maga volt a csoda, a rengeteg pozitív energiájával.

A Hercegasszony Birtok tökéletes választás volt a feltöltődésre, hiszen tényleg varázslatos helyen fekszik, a Kőrös holtága mellett, közvetlen stéggel és napágyakkal, na meg többféle program lehetőséggel. Az egyik nap retro vizibicajoztunk egy nagyot, és illegálisan meg-megálltunk a tó két partján található, éppen nem használt stégeknél.

A másik napon Papp Tamás szállodavezető meginvitált minket egy kis elektromos csónakázásra, amivel még messzebbre jutottunk a folyón. Egyébként simán fürdeni is lehet a vízben, de annyira azért nem volt már meleg. Helyette inkább nagy kedvenc meditációs sportunknak, a SUP-nak hódoltunk. Hát mit ne mondjak, felejthetetlen élmény volt a naplementében evezni!

Amúgy semmi különöset nem csináltunk, csak végre sikerült tényleg nyugodtan beszélgetnünk, nem a napi rutinos témákról, nagyokat aludtunk, sokat sétáltunk, finomakat és melegeket ettünk napi háromszor és élveztük a pillanatokat. Nagy élmény volt még, amikor Pappné Gyimesi Orsolya, az értékesítési vezető körbevezetett a birtokon és beleshettem a saját gazdálkodásukba is, ahol rengeteg dolgot termesztenek.

Ezeket a finomságokat a Hercegasszony Birtok éttermében, az Irene Bisztróban használják fel, ami a szezonalitáson és a frissességen alapul. Étlapjukat a természet határozza meg, csak azt tesszik a tányérra, amit kiváló minőségben be tudnak szerezni. Van náluk reggeli, a’la carte ebéd és 3 fogásos élményvacsora, amit egyébként nem csak a szállóvendégek kóstolhatnak meg! Ami nagyon szimpatikus, hogy minden elfogyasztott ínycsiklandozó falattal mi is hozzájárulunk a környező gazdák és kiskereskedők sikereihez.

Összességében nekünk ez volt a legmeditatívabb nyaralásunk idén. Amúgy pedig a hely abszolút mindenki barát, sok szeretettel várnak gyerekes családokat, sőt, még kutyusokat is! Szerintem az egyik legjobb ötlet ide ellátogatni ősszel is, hiszen a természet ilyenkor talán a legszebb, és miután kiélveztük minden kis csodáját, nagyot lehet pihenni vagy épp wellnesselni a birtokon.

A galériáért kattints a képre! (Fotók: Balazs Biran Photography&Design)