Aktív pihenés egy golfparadicsom közepén

2018. november 18.
A golf többé nem csak a „dzsentlmenek" kiváltsága – legalábbis Magyarország első golftelepülésének megálmodói szerint ez a sport már nem feltétlenül a pénztárcánk függvénye. Eltöltöttünk egy hétvégét a Zala Springs Golf Resort színvonalas apartmanjaiban, és erre a két napra igazi golf turistákká váltunk.

Ciki vagy sem, ha golf, akkor a High School Musical 2 lesz az első, amire asszociáltunk érkezésünkkor. Troy Bolton ugyan egyik homokcsapdából sem ugrott elő, hogy biztasson minket a sport elsajátításában, de a pályák egységes, szigorúan napi rendszerességgel nyírt füve, és a stílusos golfkocsik fejben tényleg egy idealizált golfvilágba repítettek minket. Pedig egyáltalán nem könnyű messzire, méghozzá jól elütni a labdát, ez pedig hamar kiderült az oktatáson is.

A Zala Springs Golf Resort egy 160 hektáron épülő luxustelepülés, ahol jelenlegi elképzelés szerint ötcsillagos szállodát, villákat, üzleteket, wellness központot, éttermeket és más prémium szolgáltatásokat terveznek.

„A resort a tervek szerint több mint ezer főt is ki tud majd szolgálni, akik a nagyságrendileg ötszáz lakás és villa irigyelt lakói lesznek. Rajtuk kívül a területen létesülő exkluzív fürdőszálló vendégei is élvezhetik majd a különleges közösség előnyeit. A tervezésnél kiemelten figyeltünk arra, hogy a lakók és a vendégek a Zala Springs területén belül érjenek el minden olyan szolgáltatást, amely egy feledhetetlen nyaralás, vagy pihenés során elképzelhető, ráadásul ezeket a legjobb minőségben kínáljuk majd számukra” – mondta Tankó Balázs, a Zala Springs értékesítési vezetője.

A területen már most várja a látogatókat a térség legszínvonalasabb golfpályája, a hozzá tartozó bisztró, klubház, és két társasház. Festői kilátásra ébred az, aki a Zala Springs egyik apartmanházában éjszakázik.

Az elegáns és legmodernebb trendek szerint felépülő klubház számtalan esküvőnek adott már otthont, az előtte elterülő tóban ráadásul szökőkút és hattyúk emelik a romantika fényét.

Bár szívesen részt vettünk volna egy menyegzőn is, mi ezúttal szigorúan golfozni, legalábbis golfozni tanulni érkeztünk. A hatalmas, 160 hektáros területen golfkocsikkal is közlekedhetünk, amelyek amellett, hogy pillanatok alatt elszállítanak a kívánt célpontra, egy jogosítvánnyal nem rendelkező, kezdő golfozónak valódi adrenalin bomba.

Profi oktatóktól tanulhatjuk el a gyakorlat alapjait, a helyes testtartás mellett a lendítést is elmagyarázzák, mindezt festői környezetben, egy pohár forraltbor mellett.

Gasztronómiailag sem mentek a színvonal alá. Az ötfogásos borvacsoránkon olasz és francia borok kísérték a menüsort, melyben helyet kapott bébizöldség tempura, sütőtökös rizottó, és egy ínyenc bárányborda is.

Fotó: Bodnár Zsófi

A golfparadicsom egész évben tárt kapukkal várja nemcsak a profi golfozókat, hanem azokat is, akik égető vágyat éreznek a golfozás tudásának elsajátítására.