3 termelői piac a nyári hétvégékre

2019. augusztus 16. |
Central Médiacsoport Zrt.

A piacozás könnyen magával ragadja azokat, akik egyszer kipróbálják. Hiszen elképzelni sem lehet jobbat, mint helyi termelőktől, hazai, vegyszer- és csomagolásmentes finomságokat beszerezni. A nyári hétvégékre el sem tudunk képzelni jobb programot. Pattanj ki az ágyból, szerelkezz fel üres befőttesüvegekkel és vászonszatyrokkal, és irány valamelyik termelői piac!

A nagyvárosi

Szimpla Háztáji Piac

Piacozni nem csak legelésző tehenek szomszédságában, távol a nagyváros zajától lehet. Budapesten is rengeteg termelői piacot kereshetsz fel, és ha egy igazán különleges helyszínen szeretnéd beszerezni a hazai zöldségeket és a kézműves sajtokat, akkor válaszd a Szimpla Piacot, aminek a Szimpla Kert ad otthont vasárnap reggelenként. Ki sem kell tenned a lábad a városból, hogy megbízható forrásból vásárolj be. Szerelkezz fel vászonzsákokkal, pattanj biciklire, és irány a Kazinczy utca.

Több mint harminc hazai termelő portékái közül válogathatsz. Kaphatsz sajtot, mézet, szörpöt, zöldséget és gyümölcsöt, mangalica- és vadhúst, szárított gombát, szarvasgomba különlegességeket, fűszereket és szendvicseket, mindezt vegyszermenetesen, romkocsma hangulatban. Ha pedig megjött az étvágyad, az emeleten svédasztalos reggeli vár a termelői termékekből.

Mikor? Vasárnaponként 9-től 14 óráig

Hol? Szimpla Kert: 1075 Budapest, Kazinczy utca 14.

A Balaton-parti

Tihanyi Piac Placc

Hiszem, hogy a balatoni nyaralás kötelező része a piacozás. Ugyanis nem csak finomabbnál finomabb ínyencségeket és akár hazai tervezők kincseit szerezheted be, de megismerkedhetsz a helyi jellegzetességekkel is. Az egyik legkedvesebb tóparti piacom a Tihanyi Piac Placc. Viszonylag pici, már-már családias hely, ami abszolút az előnyök listájára írható, hiszen könnyen bejárható és átlátható, ráadásul a parkolóhelyek száma is limitált, aminek köszönhetően nincs nagy tömeg.

Vásárolhatsz termelői zöldségeket, gyümölcsöket, tejtermékeket, de érdemes körülnézned a régiségek, a ruhák és a kozmetikai termékek között is. A piac legbájosabb része a lefüggönyözött terasz, ahol a Balcsi Bistro és a Placc Bisztó magyaros jellegű street foodjával ismerkedhetsz meg.

Mikor? Szombatonként 8-tól 14 óráig

Hol? 8237 Tihany, Tihanyi rév

 

A kihagyhatatlan 

Káptalantóti Liliomkert Piac

A Káptalantóti Liliomkert Piac az a hely, ahová minden piacrajongónak el kell zarándokolnia éltében egyszer. A klasszikus vásár hangulat adott. A kis standok hegyek és mezők ölelésében, lugasok és fák árnyékában álldogálnak egymás mellett.

A Balaton-felvidéki termelők színe-java képviselteti itt magát, és csak az nem talál itt vásárfiát, aki nem akar. A gasztro részen a friss kenyértől kezdve, a helyi gyömölcsökön, zöldségeken, szörpökön, lekvárokon és sajtokon át a medvehagymás pestóig mindent megtalálsz, a piac szélén sorakozó régiségkereskedők bútoraival pedig egy egész lakást rendezhetsz be. De találsz még kézműves szappanokat, szárított virágokat, különleges növényeket, antikvár könyveket és klasszikus vásári játékokat is.

A piac egyetlen hátránya a hihetetlen nagy érdeklődés, amivel a környéken nyaraló turisták ideözönlenek. Érdemes korán érkezni, ha szeretnél kényelmesen körbenézni, hiszen akár több órát is el lehet tölteni kincsvadászattal. A vásárlás végén pihenj meg egy limonádé és egy langalló társaságában.

Mikor? Vasárnaponként 7-től 15 óráig

Hol? Káptalantóti Liliomkert (a Zánka felé kivezető úton)

Még több zöld cikket találsz szeptemberi lapszámunkban!

Szólj hozzá te is!

Még több Utazás

Öt őszi turisztikai program Budapesten, amitől a geekeknek is leesik az álla! budapest

Öt őszi turisztikai program Budapesten, amitől a geekeknek is leesik az álla!