Világgá mentünk: Martinique és Dominica mesés öblei

2019. november 27.
Biztosan te is gondoltál már rá legalább egyszer az életedben, hogy szívesen világgá mennél. Legalább egy kis időre. Zsolt és társa a Kundalini nevű luxus vitorlással járja egy ideje a világot, kalandjaikat ezentúl kéthetente megosztják veletek is.

Martinique-en vagyunk! A Kundalini a vízre és minden a helyére került. A hűtők feltöltve, az idő tökéletes, indulhatunk. A graviolát is megkostóltuk. A cél a Brit Virgin-Szigetek legnagyobb szigete, Tortola. A tervt, hogy útba ejtjük a Kis-Antillák Szél felöli szigetei közül Dominicát és a Szélcsendes-szigetek közül Terre de Haute, Guadaloupe, Antigua, Saint Kitts and Navis, Sint Eustatius Saba és Saint-Martin szigeteket. A célállomás a Brit és végül az amerikai Virgin-szigetek, itt hónapokat fogunk tölteni… szigetről-szigetre járva!

Első rövid megállónk Anse Noir, egy csodaszép kis öböl volt, majd néhány napot eltöltöttünk Anse Mitan tiszta öblében, ahol ismét egy gázpalack-kereső túrába fogtunk, ami tartogatott meglepetéseket, tankoltunk a motorcsónakba,  cukkinifasírt készült, belógtunk egy hotel panorámás medencéjébe és elkezdtünk SUP-ozni tanulni. Elég viccesre sikerült… A gördeszka is nehézségeket okozott annak idején, nem hogy ez!

Martinique-en az utolsó állomásunk Saint Pierre volt, ide gyenge szélben utaztunk. Egy rövid sétával, bevásárlással zártuk a napot és fejben már elkezdtük megvalósítani a kis fűszernövény-projektünket, egy házi fűszeres kertet.

Martinique-től búcsút vettünk és elindultunk Dominica déli részén fekvő nagyvárosba Roseauba. Első éjszaka a part előtt horgonyoztunk… buli volt a parton így nem sokat aludtunk a zenebonától. Másnap útközben csodálatos időben, kényelmesen megreggeliztünk és ismét gyenge szélben áthajóztunk Portmouth csodálatos öblébe, ahol egyetlen éjszakát töltöttünk, majd célba vettük a Guadaloupehoz tartozó Terre de Haut szigetet, a Szentek Szigeteit.

Kellemes szélben hajóztunk és egy kis ügyeskedéssel és odafigyeléssel a szigetek között bejutottunk az egyik kedvenc öblünkbe. Egy napos rosszidő kapott el minket… De vettünk fűszernővényeket, hozzájuk való tárolókat és földet, így legalább elkészült a megálmodott fűszeres kert.

Gyors városnézéssel csekkoltuk, hogy változott-e a város pár hónap alatt?  Túrázni indultunk az egyik szigeten és felmentünk a tavaly meglátogatott Napoleon erőddel szemben található kis erődhöz.

Útközben a sziget állataival is találkoztunk… cicák, vadcsirkék, kecskék, gyíkok üdvözöltek. Átverekedtük magunkat a sűrű növényzeten, ahol fura növényekre bukkantunk… megvizsgáltunk például egy aloe verát is!

Rápihentünk a nagy túrára és búcsúztunk a szigettől… a következő részben Guadaloupra látogatunk

A Kundalini vitorlás kalandjait ITT követheted nyomon!