3 sziget, ahová elmenekülhetünk a hideg elől

2020. február 18.
Még nem késő összepakolni a családot, és elrepülni egy olyan helyre, ahol éppen nyár van és napsütés. A legjobb, ha last minute foglaltok, mert akkor extra kedvezményes árakon tudtok nyaralni! Bloggerünk, PandArte megmutatja, hová érdemes repülni.

A LEGNÉPSZERŰBB – TENERIFE

Közkedvelt úti cél a Kanári-szigetek, ami nem véletlen, hiszen indulnak közvetlen járatok Budapestről, Bécsből és Pozsonyból is, így át sem kell szállnunk, és viszonylag még közel is vannak. A 4-5 órás repülőúttal megközelíthető Tenerife nemcsak enyhe, állandóan kellemes klímája miatt nagy kedvenc, hanem domborzata miatt is. Vannak sziklaszirtekkel övezett, hegyes, vulkanikus látképek, és homokos, pálmaligetes tengerpartok is, amik igazi, trópusi paradicsomivá varázsolják a hangulatot.

Nincs időeltolódás, és mindig kellemes nyári az időjárás: 25-30 fok van, és a strandoláson kívül rengeteg olyan program akad, amiből választani lehet. Tenerifén található például a Siam Park, egy több mint 18 hektáros vízi élménypark, ahol többek között egy 28 méteres óriáscsúszdán is lecsúszhattok, ha mertek. Megéri belevágni, mert egy lélegzetállító akváriumon keresztül száguldva fogtok megérkezni a medencébe! Ha inkább állatos kalandokra vágytok, akkor ellátogathattok a Loro Parkba, ami egy különleges állatkert: a világon egyedülálló módon több mint 4000 papagájnak ad otthont. Ezen kívül itt látható a világ legnagyobb delfin show-ja, beltéri pingvin-bemutatótere és Európa leghosszabb cápaalagútja is.

Tipp: Ha nem szeretnél hosszasan sorban állni a Loro Park előtt, akkor vedd meg minél hamarabb a belépőjegyedet online Mastercard bankkártyáddal. És nem csak a belépőt! Dátum szerint ki tudod választani az aktuális látványos programokat, amikre szintén válthatsz jegyet online, még az utazás előtt.

KÜLÖNLEGES VÁLASZTÁS – MARTINIQUE

 

Martinique a Karib-térségben helyezkedik el, de francia joghatóság alatt álló terület. A sziget egzotikus és szenvedélyes lakosainak köszönhetően élvezni lehet a karibi tűz és a francia életművészet különös kombinációját, pláne úgy, hogy egész évben ünnepek és fesztiválok sora várja a vendégeket.

Martinique-on lehet semmittevően süttetni a hasunkat, de kalandozni is akad lehetőség. A sziget változatos természeti szépségeivel hódít: északon például trópusi erdő és gazdag növényvilág várja a sportosabb látogatókat. Híres látványossága a Mont Pelée, ami egy 1397 méter magas, működő vulkán. A hegy lábánál egy óriás gumicserjékből és bambuszokból álló, csodálatos érintetlen erdő is található. Hat óra alatt, a jelölt túraútvonalak segítségével megmászható a vulkán csúcsa, de érdemes túrázni az észak-nyugati partszakasznál is, pontosabban a Pêcheur és a Grand‘Rivière közötti 20 km-es útvonalon. Az út különböző ültetvények (cukornád, banán és kakaó) mellett halad át.

A sziget déli részén pedig jöhet a jól megérdemelt pihenés, ott tökéletes fehér homokos partok, pálmafák és kellemesen melegvizű tenger várja a lazulni vágyókat.

TISZTA TAVASZ – ALGARVE

 

Algarve Portugália déli részén fekszik, nyáron pezsgő turistacélpont, télen tökéletes lehetőség, hogy elvonuljunk a hideg idő elől. Portugáliában évi 300 napon örülhetünk a napsütésnek, ami ráadásul finoman melengető még februárban is. Érdekes, hogy a helyiek kabátot, sálat, sapkát és napszemüveget hordanak, nekünk az enyhe télből megérkezve elég lesz a pulóver is.

Algarve tengerpartja a legmenőbb partszakasz Portugáliában. Strandok, öblök sokaságából lehet válogatni. Van mindenféle beach: homokos, aprókavicsos, sziklákkal szabdalt. Remek a térség klímája, mert bár közel van az afrikai partokhoz, a nyár kellemesen meleg, nincs elviselhetetlen forróság. Télen pedig az itthoni lágy tavaszi hőmérsékletére lehet számítani. Ha nem szeretitek a tömeget, januárban és februárban érdemes odautazni, mert nyáron extra turistadömping van, ráadásul ilyenkor még nagyon jó áron lehet foglalni szállást is.

Látogatásra érdemes város a sok utazó által magasztalt Tavira a hangulatos óvárosával, az életvidám Faro és a kozmopolita Lagos. A zsúfoltság csakis főszezonban probléma. Autót bérelni érdemes, nagyban könnyíti a közlekedést és nélkülözhetetlen, ha valaki a nyaralások kívül mást is szeretne itt esetleg csinálni.

Tipp: Az autópályák fizetősek, és sok a csak elektronikusan fizethető szakasz. A matricát ezekre a határ átlépésekor lehet csak megvenni – vagy előre online bankkártyával, ami nagyon praktikus megoldás, hiszen így biztosan nem felejtjük el! Érdemes erre kifejezetten felkészülni, mert szigorúan büntetik a matrica hiányát.

algarve_1.jpg

Még több úti célért kattints PandArte oldalára!