Az én utcám: Daubner Anna

2020. április 28.
Rovatunkban ismert emberek vezetésével járjuk be Budapestet, titkos utcákat, eldugott boltokat és különös jelentőséggel bíró macskaköveket felfedezve. A legújabb részben Daubner Anna divattervező az idegenvezetőnk!

Daubner Anna kedvenc utcája: Henszlmann Imre utca (V. kerület)

Az én utcám - Daubner Anna

Nagyon régóta szeretnék olyan lakásban élni, ami valamilyen zöld területre néz, de mégis a belvárosban van. A szüleimmel az Attila úton laktunk egy csodálatos régi bérházban, ami a Vérmezőre nézett, talán emiatt is szeretem annyira az ilyen környékeket.

Az én utcám - Daubner Anna

A Károlyi kert nekem mindig is nagyon nagy kedvencem volt, kicsit olyan, mintha nem is Budapesten lenne, hanem Párizsban, így most, a karantén ideje alatt, amikor nem utazhatunk, még gyakrabban látogatom ezt a környéket. A Henlszmann Imre utcában megtaláltam a házat és a lakást is, ahol élni szeretnék, remélem, egyszer sikerülni fog beköltöznöm. Szeretem a régi házakat, amiket érintetlenül hagytak, de mégis remek állapotban vannak. Nem is tudom elképzelni, hogy új építésű épületben éljek, az ilyen házakkal zsúfolt környékeket nem is nagyon szeretem, úgy érzem, nincs lelkük, nincs semmiféle történetük.

13 fotó megtekintése

Kattints a képre a galériáért!

A Henszlmann Imre utcában szeretem a zongoraszalont a sarkon, a kis kávézókat a környéken. Ha jól tudom, a mellette húzódó Károlyi-kertben még egy nyuszi is helyet kapott – tényleg annyira kedves nekem ez a környék!

Fotó: CzJ

Olvass tovább!