Ez a világ 10 legjobb strandja egy friss ranglista szerint

2022. március 06.
Az idő még mindig hideg, a világ sem túl derűs hely éppen, így nem csoda, ha csodaszép tengerpartokra vágyódunk, legalább a fantáziánkban. A Tripadvisor idén is közzétette, melyik a világ tíz legjobb, legszebb tengerpartja, így akár inspirációnak a következő nyaraláshoz, akár csak néhány percnyi tökéletességet keresve, ezeket a tengerpartokat érdemes nézegetnünk.

Az online utazási platform rendszeresen összeállítja a világ legjobb tengerpartjainak listáját, melyet a turisták értékelései és a rendelkezésre álló információk alapján határoznak meg. 2022-ben a Turks- és Caicos-szigeteken található Grace Bay tengerpartja lett a legjobb a Tripadvisor ranglistája szerint.

vilag-10-legjobb-tengerpart

Az egzotikus tengerpartról több mint 7200-an adtak visszajelzést, ezek kilencven százaléka ötcsillagos értékelés volt. A vakítóan fehér homok és kristálytiszta víz valószínűleg nagy szerepet játszott benne, hogy a népszerű karibi üdülőhely végzett az élen.

A második helyezett a kubai Varadero tengerpartja lett, ezt az ausztrál Turquoise Bay és a brazil Quarta Praia követi. Így néz ki a teljes lista:

  1. Grace Bay Beach // Grace Bay, Turks- és Caicos-szigetek
  2. Varadero Beach // Varadero, Kuba
  3. Turquoise Bay // Exmouth, Ausztrália
  4. Quarta Praia // Morro de Sao Paulo, Brazília
  5. Eagle Beach // Oranjestad, Aruba
  6. Radhanagar Beach // Havelock-sziget, India
  7. Baia do Sancho // Fernando de Noronha, Brazília
  8. Trunk Bay Beach // Virgin-szigetek, Amerikai Virgin-szigetek
  9. Baia dos Golfinhos // Praia da Pipa, Brazília
  10. Spiaggia dei Conigli // Lampedusa, Olaszország

Forrás: Mental Floss Fotó: Unsplash

Olvass tovább!