Tengerparti menyegző – Portugália legromantikusabb helyei

2022. február 19.
Egy magyar szervező segítségével vettük végig a legromantikusabb portugáliai esküvői helyszíneket.

Duncsák Krisztina Portugáliában – az idegenvezetésen kívül – esküvőket is szervez. Megfordultak már nála magyar és részben magyar anyanyelvűek is, van, aki kis létszámú szertartást kér tőle, van, aki az egész vendégsereget kiutaztatja. Az utóbbi években pedig nagy divatja lett a házasságok megerősítésének, de nem ritka a vőlegény által megszervezett, meglepetés esküvő sem, amelyben Kriszta minden segítséget megad, így akár ruhát is választ a mit sem sejtő menyasszonynak. A legegyszerűbb, ha még Magyarországon történik meg a polgári esküvő, mert egy hivatalos portugál menyegző esetén az engedélyek, papírok beszerzése akár fél évet is igénybe vehet.

Portugália nem csak azért csodálatos ország, mert valahol félúton táplálkozik a Balkán és Közép-Európa tradícióiból, hanem mert olyan helyszínekkel rendelkezik, melyek közül tényleg mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Nézzünk meg párat Krisztina kedvencei közül:

Cabo da Roca

Lisszabontól 40 kilométerre fekszik az európai szárazföld legnyugatibb pontja, a Szikla-fok. A mélykék Atlanti-óceán fölött ezen a hatalmas sziklaszirten állva jó hangosan kell örök hűséget fogadnunk, mert a szél süvít, az óceán dübörög. Teljes romantika egy 250 éves, hófehér világítótoronnyal a háttérben.

Algarve

Dél-Portugália egyik legszebb tartománya, óriássziklái, eldugott öblei, arany homokos partjai, kiváló szállodái az amerikaiak és az angolok között is nagyon felkapott célpontnak számítanak. Itt még október elején is hétágra süt a nap, a víz hőmérséklete pedig eléri akár a 24 fokot is, ami ritkának mondható az alapvetően hűvösnek számító Atlanti-óceán partjainál.

Madeira

Európa Hawaiija, szokták mondani. Hatalmas zöld, barázdált hegyeivel, gazdag növényvilágával, vadregényes partjaival, kiránduló ösvényeivel minden igényt kielégít. A Marokkótól 600 km-re fekvő sziget időjárása kiszámítható, az örök tavasz jellemző rá, hegyei felhőkbe burkolóznak, völgyei napsütöttek.

Costa da Caparica

Caparica Lisszabontól félórányira fekszik, északnyugatra. 25 kilométer hosszú tengerpartjáról, szörfös közösségeiről, laza kisvárosi hangulatáról híres. „Nemrég szerveztünk ide egy magyar esküvőt, ahová a násznép egyben nyaralni és ünnepelni is jött. A jegyespár nem kért ajándékot, csak azt, hogy tartsanak velük ezen a pár napon. Péntek este egy közös vacsorát tartottunk, szombaton volt a szertartás, vasárnap pedig egy idegenvezetéssel egybekötött egésznapos kirándulásra indultunk. Igazi, felejthetetlen élmény volt mindenkinek. Aki megtehette, maradt még azon a héten” – meséli Krisztina.

Azori-szigetek

Az utóbbi évek egyik legnagyobb slágere, krátertavakkal, zöld, barna vagy sárga színben pompázó mezőkkel, ananász- és teaültetvényekkel, barlangokkal, gejzírekkel tarkított sziget egy igazi kuriózum. Ez a 9 szigetből álló szigetcsoport Lisszabontól két óra repülőútra fekszik és jellemzően európai életvitelű, de természetrajzában egészen exkluzív, különleges helyszín. Krisztina a Faial-szigeten már több esküvőt is megszervezett, az egyik kedvenc helye.

Szerző: Szakácsi Eszter Fotó: @bellonpictures

Olvass tovább!