Hozzávalók:
6 közepes burgonya
1 evőkanál olivaolaj
170 gramm szeletelt füstölt kolbász
1 evőkanál növényi olaj
1,5 csésze reszelt sárgarépa
2 csésze reszelt káposzta
2 evőkanál vaj (nem sózott)
4 szál aprított újhagyma, 3 evőkanállal tegyünk félre a tálaláshoz
2 csésze reszelt mozzarella
1/2 csésze barbacue szósz
só és fekete bors
Elkészítés:
1. Melegítsük a sütőt 200 C fokra!
2. Szurkáljuk meg a burgonyát, helyezzük a sütőpapírral kibélelt sütőlapra, majd dörzsöljük be olívaolajjal, sóval és borssal! Süssük kb. egy órán át, amíg a hámozókés könnyedén bele nem fúródik a burgonya belsejébe! Ekkor egy kicsit hűtsük le!
3. Tegyük a kolbászdarabokat egy nagy serpenyőbe, locsoljuk meg növényi olajjal, és tegyük fel közepes lángra, süssük 5 percig!
4. Adjuk hozzá a reszelt káposztát és répát, és kevergessük kb. 2 percig! Ezután tegyük át az elkészített keveréket egy tálba!
5. A burgonyákat vágjuk hosszában félbe, és szedjük ki a belsejét! (Fél-egycentit hagyjunk meg a burgonya oldalából!) Adjuk hozzá a burgonya belsejét a kolbász-káposzta-répa keverékhez, és keverjük hozzá a vajat, a hagymát, egy csésze mozzarellát, negyed csésze barbecue szószt és egy kávéskanál sót! Fűszerezzük meg sóval és borssal!
6. Tegyük a burgonyahajócskákat a sütőlapra, és kanalazzuk bele a tölteléket! Szórjuk meg a maradék sajttal a tetejét! Süssük kb. 20 percig, amíg a sajt rá nem olvad a tetejére! Öntözzük meg a maradék barbecue szósszal, szórjuk rá a korábban félretett hagymát, és már tálalhatjuk is!
Előkészületek: 30 perc
Elkészítési idő: 1,5 óra
Elegendő: 12 adag
Nehézségi fok: közepes
A Parti Patricia Heatonnál magyarul a Food Network csatornán csütörtökönként 21:00-tól és vasárnaponként 18:00-tól látható július végéi