Egészséges és limitált ízvilágú reggelik
Amióta megjelentek az üzletekben a csodás komponensekkel összeállított Hester’s Life kásák, müzlik, granolák, és magunknak is összeállíthatjuk a legkedvesebb ízkombinációt, már egyértelmű, hogy mi kerül a reggelire megterített asztalra, vagy mivel kezdjük a sietősebb napokat. Idén is különleges, limitált kiadású, karácsonyra hangolt granolákat kínálnak stílusos csomagolásban, ismerős, de mégis egy picit megcsavart ízekkel. A csokoládés-puszedlis granolában vörösáfonyát rejtettek el, a mákoshoz pisztácia, szerecsendió és alma társult, de egy törökmogyorókrémes-fahéjas-magvas-kókuszchipses kombinációt is készítettek, kifejezetten karácsonyra. Rendelj egy hármas csomagot magadnak és a legjobb barátnődnek is! Mert a karácsonyi reggelek csokival, mákkal és magvakkal az igaziak — tudatosabb, mégis isteni formában!
Fotó: PineWood Lifestyle/ Enikő Várai és Levente Kádár
Rétessel az ajtóban
Ünnepi ebédre, vacsorára érkezni üres kézzel nem ildomos, a bejgli-zserbó-mézeskalács hármasát viszont szinte minden háztartásban megtalálni. Mi lenne, ha idén a profikra bízánánk magunkat, és az Első Pesti Rétesház gyönyörű díszdobozaiba válogatnánk a rétesek legjavát? A tradicionális, fátyolvékony tésztával és gazdag töltelékkel készülő sütemények almás, túrós, meggyes és akár káposztás ízekben idézik a hagyományokat, a modern idők hozták el viszont a tejmentes gyümölcsös réteseket, vagy a málnás-túrós, sárgabarackos és meggyes-mákos verziókat. Minden társaságban van kifejezetten rétesrajongó, de a gondosan készített finomságokat egészen gyorsan elkapkodják a hívogató dobozokból.
Fotó: Balogh Kata/Socially
Skandináv életérzés, kifinomult francia kulinária
A december 10-én nyílt Home of Solinfo a belváros legnagyobb kortárs skandináv dizájnboltja: 400 négyzetméteren válogathatunk a skandináv formatervezés legjobbjaiból, akár lakberendezésről, akár konyhafelszerelésről van szó. Állandó kínálatukban megtaláljuk a Nicolas Vahé márkát is, amely a híres francia séf gasztronómiai koncepcióján alapul. Az ízlelhető termékek között találjuk a speciális sókat, fűszereket, olajokat, szószokat, melyek dizájnban is a konyha ékei lehetnek. Hozzájuk csatlakoznak a prémiumminőségű eszközök: a vágódeszkák, tárolók, szedőkanalak, tálak. A konyhában jártas szeretteid biztosan elérzékenyülnek majd a látványtól, ízektől és praktikumtól is.
Fotó: Nicolas Vahé
Gingle Bells
A világ ginkedvelői hamar megismerkedtek az Első Magyar Gin Manufaktúrával, hiszen az Opera több világversenyen is bizonyított. 2021-re egy limitált, különleges, hordóban finiselt tétellel készültek: az Opera Gin Tokaj Barreled Edition egy olyan párlat, amit hat hónapon keresztül tokaji fahordóban érleltek, ezáltal mély, vaníliás ízjegyeket kapott a meglévő fűszerek mellé, és az ital színe is az ünnepélyes aranyat idézi. A Balassa István gönci tokajiaszú-hordóiban gondozott gin 47%-os, fogyasztása előtt pedig nem igényli a hűtést. Sőt, ajánlott konyakmódra ízlelgetni. Összesen 220 darabot palackoztak, sorszámozva, elegáns fadobozba rejtve. Stílusos és nagyvonalú meglepetés.
Fotó: Furmint Photo
+1: Ünnep.Bor.Csillagok
Szépséges csillagképes díszcsomagolással öltözteti fel folyékony meglepetéseit a Bortársaság. A részletes, valódi és fiktív csillagképekkel megrajzolt ünnepi „ruhák” ugyanúgy felöltöztethetnek egyetlen palack bort, mint egy egész, kifejezetten decemberre és a szezonra hangolt kettes-hármas-hatos pakkot. Az ajándékzacskókba és dobozokba a Bortársaság azon tételeit rejtik, amelyek jól passzolnak az év szeretettel, hálával, nevetéssel és csillogással teli szakaszához. Legyen szó elegáns pezsgőről vagy bársonyos vörösborról. Az ünnepi csomagok mellé akár még egy Borsuli alkalmat is ajándékozhatunk.