A mexikói chia-mag – másnevén azték zsálya – a világ számos részén nagy népszerűségnek örvend és ez alól már hazánk sem kivétel: áldásos hatásai miatt egyre többen eszik itthon is.
Hogy mi mindent tud? Csökkenti a koleszterinszintet, energetizáló hatású, magas protein- és omega 3 zsírsav található benne, jótékony hatással van az egész testünkre (főként a bőrünkre), ráadásul gluténérzékenyek is fogyaszthatják! Ezen kívül stabilizálja a folyadékfelvevő képességünket, azaz erősen vízmegkötő, felveszi a harcot a fertőzésekkel, de a pattanásoknak és a kicserepesedett ajkaknak is búcsúd mondhatsz ezentúl!
Ha meghoztuk a kedvedet a chia-maghoz, próbáld ki az Avon egyik újdonságát, a Nutra Effects termékcsaládot is, ami 24 órán át tartó hidratálás biztosít.
Sőt! Tudtad, hogy chia magból puding is készíthető? Ráadásul még finom is! Íme, egy recept a kipróbáláshoz!
Hozzávalók:
- 3 evőkanál chia mag
- ¾ csésze víz
- ¼ csésze áfonya
- 1 banán
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál fahéj
A chia magot kétféleképpen készítheted elő: szórd a magokat ¾ csésze vízbe, majd helyezd éjszakára a hűtőbe, ahol chia ez idő alatt a vizet felvéve zselés állagúvá válik. Ha előző este elfelejtetted, ne bánkódj: turmixgép és kitartós keverés segítségével is el tudod érni a kívánt állagot. Ha kész, az így kapott masszában keverd el a mézet és a fahéjat. Ezután a szeleteld a tálalásra szánt tálka aljára a banánt, kanalazd rá a chia pudingot, végezetül helyezd a tetejére az áfonyákat.
Bon apetit!