10 étel a tökéletes bőrért

2015. január 18.
Nemcsak a szépségedet őrizheted meg a segítségükkel, de fáradtság és stressz ellen is rendkívül hatásosak - íme a tíz legjobb bőrfiatalító csodaétel!

Zab

Nem csoda, hogy a legtöbb dietikus a zabkását ajánlja reggelire! Ez a gabonaféle tele van kálciummal, káliummal, magnéziummal, fehérjével, valamint E és B vitaminokat is tartalmaz – mindemellett a bőr állagát is hatásosan javítja.


Avokádó

A benne rejlő antioxidánsok felveszik a versenyt bármelyik krémmel: tartósan ránctalanít, szépít és ragyogóvá teszi a bőrt.


Gyermekláncfű

Nem kell várnod az első virágnyílásig, hogy pitypanglevéllel méregteleníts: teaként már a homeopátiás boltokban is megvásárolható, de zöld salátába keverve is nagyon finom.


Dinnye

Sárgadinnye, görögdinnye – igazából teljesen mindegy melyik dinnyefélét fogyasztod, a hatás ugyanaz: víz – és vitaminpótló, ezért diétába is könnyen beilleszthető gyümölcs, ami még a méreganyagoktól is segít megszabadulni.


Köles

A bioboltok vásárlóinak nagy kedvence: gazdag szilícium-tartalma miatt szebbé teszi a bőrt, a körmöt, a hajat, de még a fogainkat zománcát is erősíti.


Olajos halak

Régóta tudjuk, hogy a halfélék a legegészségesebb húsoknak számítanak, de az olajos változatok még a diétánkba is különösen jól beilleszthetünk. Hogy pontosan milyen halfajtákat is értjük ez alatt? A hering, a makréla, a szardínia, a pisztráng, a szardella és a ponty is meg tudja erősíteni a bőrszöveteidet!


Tökmag

A legkönnyebb módja, hogy az étkezéseddel szebbé tedd a bőrödet: szórj egy kis maroknyi tökmagot a reggeli müzlidbe! Megelőzi a cellulitiszt és feszesebbé varázsolja az alakodat.


Eper

Vastartalma miatt könnyedén beilleszthető a napi étkezési rutinodba, hiszen rengeteg mindenhez lehet fogyasztani. Azért a csokival és a tejszínhabbal vigyázz, mert a sok cukor könnyen tönkreteheti a diétádat.


Vízitorma

Saláták nélkülözhetetlen hozzávalója, tele van A és C vitaminnal, ezért nemcsak rendkívül egészséges, de jót tesz az emésztésnek és a szép bőrhöz is hozzájárul.

Csíráztatott magvak

A legegészségesebb, legtáplólóbb ételek közé tartoznak a csíráztatott magvak, amelyeket otthon akár te magad is könnyen termeszthetsz magadnak, de a szupermarketeken is be lehe tőket szerezni. Szendvicsek, saláták és köretek mellé tökéletes választás.