Fotók: Tóth Milán / tothmilan.hu
Fügés bejgli – talán ez az idei karácsony legkülönlegesebb süteménye, amit Auguszt József a Fény utcai cukrászda vitrinjébe tesz. A megnyitása 60. évfordulóját ünneplő üzlet az elmaradhatatlan csemegék, a diós és a mákos bejgli, a karácsonyi kuglóf, a csokoládés narancsív, a fatörzs mellett szezonális újdonságokkal is előrukkol. Annak idején a cukrászinasok Európa-szerte tanulták a mesterséget – a mai cukrászok ugyancsak el-eljárnak külföldre újdonságokat megismerni, tanfolyamokra, inspirációért. Auguszt Ibolya nemrég Párizsban járt tanulmányúton, a budai üzlet karácsonyi kínálatát az ott látottak alapján színesítette: a szezon újdonsága a gâteau de voyage, azaz utazó sütemény lett, melyet díszdobozba csomagolva vihetünk magunkkal, ha vendégségbe, barátokhoz, rokonokhoz indulunk. A bejgli mellett csokoládés kenyér, trópusi kenyér passion fruittal és kókusszal, valamint málnás pisztáciakenyér kerülhet a díszdobozokba.